Ervaringsdeskundige Jongeren

Maatje, voorlichter, adviseur

Je bent opgeleid als ervaringsdeskundige, bijvoorbeeld via ExpEx. Of je werkt als ervaringsdeskundige jongere in de regio Utrecht of Flevoland. Dan heb je misschien behoefte om met andere ervaringsdeskundige jongeren te sparren (en te chillen en samen te eten). Of je wil meer weten en leren over onderwerpen als stress en autisme en suïcidepreventie. Misschien heb je zin om mee te denken over dit soort onderwerpen?

Bij Netwerk Beter Samen organiseren we community’s voor ervaringsdeskundige jongeren. We werken samen met organisaties in de regio waar je als ervaringsdeskundige aan de slag kan als maatje, voorlichter of adviseur. We hebben ook trainingen die interessant voor je kunnen zijn. En wil je grote of kleine opdrachten doen als ervaringsdeskundige? Dat kunnen we dat regelen via onze Advies & match-afdeling. Je bent welkom!

Trainingen

‘Werken met eigen Ervaring als ExpEx’ is een cursus voor jongeren (ex) cliënten uit de jeugdhulpverlening die hun eigen ervaringen functioneel willen leren inzetten als ervaringsmaatje en/of als sparringpartner/adviseur voor voogden, begeleiders en beleidsmakers. Dit filmpje geeft goede uitleg.

Community

In Utrecht komen iedere maand ervaringsdeskundige jongeren bij elkaar in de ExpEx-Utrecht groep. Je kunt ook naar bijeenkomsten met ervaringsdeskundige ouders gaan. En meedenken in ontwikkelgroepen over onderwerpen als onderwijs, eetstoornissen en suïcidepreventie.

Advies & Match

Wil je je opdrachten doen als ervaringsdeskundige? Spreken op een symposium, meedenken over beleid? Via Advies en Match regelen we dit soort klussen. We kijken wat bij je past en wat de opdrachtgever vraagt.

Activiteiten

Actueel

Uitgelicht

Lees het onderzoek wat ouders van een kind met suïcidaal gedrag nodig hebben!

Gelijkwaardig samenwerken

Een handige poster met twaalf vragen die over gelijkwaardig samenwerken gaat.

Wil je je verdiepen als ExpEx?

Dat kan bij Netwerk Beter Samen, kijk naar het trainingsaanbod

Scroll to Top