Samen ontwikkelen in Utrecht

Een nieuw project in provincie Utrecht

Samen ontwikkelen in Utrecht geeft in 2023 een extra impuls aan de ontwikkeling van de advies & match en communities van ervaringsdeskundige jongeren en -ouders in Utrecht. De behoefte om ervaringsdeskundigen te verbinden groeit en gaat verder dan de jeugdzorg. Ook op het gebied van passend onderwijs en andere vormen van zorg en ondersteuning groeit de vraag naar ervaringsdeskundige jongeren en ouders.

Met steun het programma Voor Elkaar van ZonMw wordt in 2023 een extra impuls gegeven aan het verbinden en ontsluiten van ervaringsdeskundigheid in de provincie Utrecht.

Foto: netwerkdag, samen aan de slag.

Laatste nieuws

Bijeenkomst ervaringsdeskundigen

Agenda

Aankomende evenementen

Dit project 07420132210017 wordt mogelijk gemaakt door:

Onderdelen project samen ontwikkelen

Met dit project willen we de volgende drie zaken realiseren in de provincie Utrecht:

Community van ervaringsdeskundige ouders en jongeren om van elkaar te leren, inspireren en samen optrekken. Daarmee versterken van belangenbehartiging van gezinnen met zorgvragen op het gebied van psychische of maatschappelijke problemen, handicap en/of (chronische) ziekte bij hun kind(eren) .

Advies en match goed organiseren van de vraag naar inzet van ervaringsdeskundigen aan de ene kant en ervaringsdeskundigen die daar invulling aan kunnen geven aan de andere kant.

Samen met ervaringsdeskundigen en zorgorganisaties, gemeenten en onderwijs een visie en aanpak ontwikkelen om de inzet van ervaringsdeskundigheid te versterken en een gelijkwaardige samenwerking te stimuleren.

Samenwerkingpartners

Logo Youke
Hogeschool Utrecht
Logo ExpEx Utrecht

Meer informatie nodig?

Heb je een vraag, meer informatie nodig of wil je meedoen? Je kunt contact opnemen met het projectteam.