Samen ontwikkelen in utrecht

Samen voor betere zorg en onderwijs

Samen ontwikkelen in Utrecht geeft in 2023 een impuls aan de ontwikkeling van de advies & match-dienst van Netwerk Beter Samen. Ook organiseren we een community van ervaringsdeskundige jongeren en -ouders in Utrecht. De behoefte om ervaringsdeskundigen te verbinden groeit en gaat verder dan de jeugdzorg.

Ook op het gebied van passend onderwijs en andere vormen van zorg en ondersteuning groeit de vraag naar ervaringsdeskundige jongeren en ouders. Met steun het programma Voor Elkaar van ZonMw wordt in 2023 een extra impuls gegeven aan het verbinden en ontsluiten van ervaringsdeskundigheid in de provincie Utrecht.

Bouwstenen

Community ervaringsdeskundigen

Community van ervaringsdeskundige ouders en jongeren om van elkaar te leren, inspireren en samen optrekken waarbij we werken vanuit het brede en diverse levensgebied van ervaringsdeskundigen en niet werken vanuit een specifiek domein.

Visie op
ervaringsdeskundigheid

Samen met ervaringsdeskundigen, zorgorganisaties, gemeenten en onderwijs ontwikkelen we een visie om de inzet van ervaringsdeskundigheid te versterken en een gelijkwaardige samenwerking te stimuleren.

Doorontwikkeling van de
Advies en Match dienst

In de Advies- en Match dienst koppelen we ervaringsdeskundigen ouders en jongeren aan organisaties. In dit project werken we aan het verbeteren en professionaliseren van deze dienst.

Nieuws over het project

Samen ontwikkelen

Met een subsidie van ZonMw realiseerde Netwerk Beter Samen afgelopen jaar een professionaliseringsslag rond het…
Lees verder

Samenwerkingspartner

Komende activiteiten

Het project is in een afrondende fase en de activiteiten zijn afgerond. We kunnen terugkijken op veel mooie ontmoetingen.

Uitgelicht

In de brochure Samen Wijzer geeft Netwerk Beter Samen handreikingen aan iedereen die met ervaringsdeskundige ouders en – jongeren wil samenwerken. 

Scroll to Top