Samen ontwikkelen in Utrecht

Een nieuw project in provincie Utrecht

Samen ontwikkelen in Utrecht geeft in 2023 een extra impuls aan de ontwikkeling van de advies & match en communities van ervaringsdeskundige jongeren en -ouders in Utrecht. De behoefte om ervaringsdeskundigen te verbinden groeit en gaat verder dan de jeugdzorg. Ook op het gebied van passend onderwijs en andere vormen van zorg en ondersteuning groeit de vraag naar ervaringsdeskundige jongeren en ouders.

Met steun het programma Voor Elkaar van ZonMw wordt in 2023 een extra impuls gegeven aan het verbinden en ontsluiten van ervaringsdeskundigheid in de provincie Utrecht.

Foto: netwerkdag, samen aan de slag.

Bouwstenen project samen ontwikkelen

Met dit project versterken we de belangenbehartiging van ouders en jongeren met diverse zorgvragen op het gebied van psychische of maatschappelijke problemen, handicap en/of (chronische) ziekte bij hun kind(eren). Belangenbehartiger geven wij inhoud door de toegevoegde waarde van ervaringsdeskundigen te benutten als een extra kennisbron.

Community ervaringsdeskundigen

Community van ervaringsdeskundige ouders en jongeren om van elkaar te leren, inspireren en samen optrekken waarbij we werken vanuit het brede en diverse levensgebied van ervaringsdeskundigen en niet werken vanuit een specifiek domein.

Visie ervaringsdeskundigheid

Samen met ervaringsdeskundigen, zorgorganisaties, gemeenten en onderwijs een visie en aanpak ontwikkelen om de inzet van ervaringsdeskundigheid te versterken en een gelijkwaardige samenwerking te stimuleren.

Doorontwikkeling advies en match

De doorontwikkeling van de advies en match waarmee de samenwerking tussen organisaties en ervaringsdeskundigen verder inhoud krijgt.

Dit project 07420132210017 wordt mogelijk gemaakt door:

Laatste nieuws

De community groeit

Het afgelopen jaar zijn we gestart met een Community voor ervaringsdeskundigen. De groep wordt begeleid…

Lees meer
Bijeenkomst ervaringsdeskundigen

Agenda

Aankomende evenementen

Samenwerkingpartners

Logo Youke
Hogeschool Utrecht
Logo ExpEx Utrecht

Meer informatie nodig?

Heb je een vraag, meer informatie nodig of wil je meedoen? Je kunt contact opnemen met het projectteam.