Ouders

Als je kind meer nodig heeft

Heb je als ouder te maken met diverse hulp en zorgvragen bij je kind op school of thuis? Je bent niet alleen en wij kennen de uitdagingen vanuit ons eigen leven. We hebben activiteiten waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en samen leren. In onze ervaringsacademie hebben we verschillende cursussen over suïcidepreventie, trauma en autisme.

Heb je vragen over hulp op school of is je kind vastgelopen op school? Je kunt terecht bij de ouder- en jeugdsteunpunten. Op deze pagina verder gratis downloads rond gelijkwaardig samenwerken, het familiegroepsplan en oudervriendelijke communicatie. En nieuws, blogs en achtergrondinformatie om je te informeren en te inspireren.

Trainingen

Verdiepende online inspiratiesessies en cursussen geven ruimte om samen met andere ouders te leren. Kijk voor het actuele overzicht in de agenda.

Community’s

Inspiratie en intervisie met andere ervaringsdeskundige ouders. Of ontwikkelgroepen rond onderwijs, suïcidepreventie en eetstoornissen.

Activiteiten

Actueel

Ouder- en jeugdsteunpunten onderwijs

Voor passend onderwijs is een goede samenwerking tussen leerling, ouder(s) en school belangrijk. Het helpt jou als ouder en/of leerling als je duidelijke informatie hebt en weet bij wie je terecht kunt met vragen. De regionale ouder- en jeugdsteunpunten kunnen ouders, kinderen en jongeren verder helpen met informatie, steun en hebben een signalerende rol.

Oudersteunpunt SamenWIJS

Voor het oudersteunpunt SamenWIJS van Passenderwijs verzorgen wij onafhankelijk advies voor ouders. Dit is voor het (speciaal) basis en speciaal onderwijs en voor ouders uit de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort, Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Onze ouderadviseurs kunnen met je meedenken en werken vanuit hun deskundigheid en eigen ervaringskennis.

Overzicht ouder- en jeugdsteunpunten regio Utrecht

RUW Ouder- en jeugdsteunpunt (Voortgezet onderwijs in de regio Utrecht-west)
Ouder en jeugdsteunpunt primair onderwijs Utrecht stad
Oudersteunpunt Sterk VO (Voorgezet (speciaal) onderwijs Utrecht-stad)
Ouder- en jeugdsteunpunt Zuid-Oost Utrecht (Basis en voortgezet onderwijs)
Ouder en jeugdsteunpunt Josee voor primair en voortgezet onderwijs in de regio Eemland
Ouder en jeugdsteunpunt Jos voor primair en voortgezet onderwijs in de regio Lekstroom

Onze wereld staat stil

Ouders vertellen wat het betekent als je kind niet meer wil leven.

Nog een paar plekken vrij

– Basistraining ervaringsdeskundige ouder

Ik wil mijn ervaring inzetten voor anderen

En meld me aan voor de basistraining ervaringsdeskundige ouder

Scroll to Top