Downloads

Netwerk Beter Samen brengt handige informatiebrochures of verspreid relevante brochures van anderen. Op deze pagina zijn ze gratis te downloaden.

Familiegroepsplan: Een familiegroepsplan geeft het gezin meer verantwoordelijkheid, eigenaarschap en de regie over de hulp die zij nodig hebben. Het familiegroepsplan helpt ouders en/of kinderen om hulp te vragen en te organiseren.
Download hier de brochure: Familiegroepsplan

Poster Gelijkwaardige samenwerking: Katinka Bruinsma, lid van Netwerk Beter Samen werkt in opdracht van de gemeente Utrecht aan onderzoek naar gelijkwaardig partnerschap. Uit gesprekken met meer dan vijfhonderd jongeren en ouders destilleerde ze 12 vragen die helpen in het ervaren van gelijkwaardig partnerschap. De vragen staan op deze handige poster.  
Download hier de poster Gelijkwaardige samenwerking

Rouw is rauw: Truusje is moeder van twee uithuisgeplaatste kinderen. In samenwerking met het lectoraat Jeugd en Gezin van de Christelijke Hogeschool Ede maakte ze een brochure voor ouders van wie hun kind uit huis wordt geplaatst. Daarin staat veel praktische informatie, maar ook aandacht voor de emotionele kant van deze ingrijpende gebeurtenis.
Download hier de brochure Rouw is rauw

Werkkaart Regionale Experteams en doorbraaktafels: Ervaringsdeskundige ouders en jongeren van de Ervaringsacademie kunnen meedenken als ouders en kinderen vastgelopen zijn in hun zoektocht naar hulp. In de Regio Utrecht en Flevoland kunnen onze ervaringsdeskundigen aansluiten bij de Regionale Expert- of Doorbraakteams jeugd, om met elkaar te zoeken naar goede
oplossingen. In deze werkkaart wordt de werkwijze uitgelegd.
Download hier de werkkaart: Regionale Expert- en Doorbraakteams