Ervaringsacademie

Samen leren

De Ervaringsacademie biedt een doorlopend aanbod van cursussen,
workshops en webinars. Er zijn workshops en cursussen voor ouders, jongeren, ervaringsdeskundigen en professionals.

Alle trainingen worden gegeven door een professionele trainer en een ervaringsdeskundige co-trainer. De trainingen kunnen ook in-compagnie gegeven worden aan gemeenten en organisaties en jeugdzorgregio’s.

Agenda

Trainingen en Workshops

Basistraining ervaringsdeskundige ouder

Voor ouders die willen leren hoe ze hun kennis over de hulp voor hun kinderen kunnen inzetten voor anderen. Vijf lesdagen over psychologie van het ouderschap, gelijkwaardig samenwerken en inzicht in het werken met ervaringsdeskundigheid en werken vanuit ouderperspectief.

Cursus In verbinding bij suïcidaal gedrag

Het hebben van gedachten of suïcidaal gedrag heeft een enorme impact op degene die het betreft en zijn of haar omgeving. De kern van het voorkomen van suïcide is echte verbinding. In deze cursus van vier dagdelen krijgen ouders en ervaringsdeskundige jongeren inzicht in de mogelijkheden om in verbinding te blijven.

Cursus Stressvolle dynamiek bij autisme

In de cursus Stressvolle dynamiek bij autisme leer je hoe je stress kunt verminderen. Je krijgt inzicht in de werking van het brein, komt meer te weten over overprikkeling/stress en over de relatie trauma en autisme. Voor ervaringsdeskundige ouders, ervaringsdeskundigen en professionals. 

Workshop Gelijkwaardig Samenwerken

In deze tweedaagse workshop staat gelijkwaardig samenwerken centraal. Wat doe jij als professional om een gelijkwaardige samenwerkingspartner te zijn voor ouders, kinderen, jongeren en welke stap wil je daarin verder zetten? En hoe doe je dat als ouder of ervaringsdeskundige? SKJ-accreditatie!

Basistraining jongeren ExpEx

De cursus ‘Werken met eigen ervaring als ExpEx’ is een cursus voor jongere (ex-)cliënten uit de jeugdhulpverlening die hun eigen ervaringen functioneel willen leren inzetten als ervaringsmaatje en/of als sparringpartner/adviseur voor voogden, begeleiders en beleidsmakers. Dit leer je in een groep met diverse jongeren.

Literaire Workshop: verander je perspectief

Ouders en jongeren geven aan dat zij beter gehoord willen worden door professionals. Beleidsmakers willen beleid ontwikkelen met de doelgroep zelf. Maar hoe laat je de stem van ervaringsdeskundigen, ouders, beter klinken? In deze werksessie leer je de meerwaarde van kijken door de ogen van een ander.

Workshop of training voor uw organisatie

Geïnteresseerd in het incompany aanbod? Mail ons

Ervaringen

Veelgestelde vragen

Samenwerkingspartners ervaringsacademie

Scroll naar boven