Gemeenten

Samenwerken met ervaringsdeskundigen in je gemeente 

Betere en efficiëntere hulp voor kinderen, jongeren en gezinnen én het stelsel betaalbaar houden. Zorg en onderwijs dat passend is voor ieder kind. Kinderen en jongeren die gespecialiseerde zorg en ondersteuning nodig hebben thuis of zo thuis mogelijk laten opgroeien. Om dat te bereiken is álle kennis nodig die er is. Professionele, wetenschappelijke én ervaringsdeskundige kennis van ouders en jongeren. Netwerk Beter Samen kan die ervaringsdeskundige kennis van ouders en jongeren inbrengen bij gemeenten. 

Ons aanbod voor gemeenten

Trainingen en workshops

De Ervaringsacademie biedt cursussen,
workshops en webinars voor inwoners: ouders, jongeren, ervaringsdeskundigen en professionals. De trainingen kunnen ook in-compagnie gegeven worden aan de medewerkers van gemeenten.

Advies & Match

Onze pool van getrainde ervaringsdeskundigen staat klaar om ingezet te worden in je gemeente: projecten: van inkooptrajecten tot het verbeteren van gemeentelijke dienstverlening en de Hervormingsagenda Jeugd.

Community’s

Ouders komen in Utrecht en Flevoland in diverse groepen en rond diverse thema’s bij elkaar voor inspiratie en steun. Wil je weten welke oudergroepen er in jouw gemeente actief zijn, kijk dan hier verder.

Projecten

Netwerk Beter Samen heeft projecten in eigen beheer en is partner of participant in projecten van gemeenten maar ook bij kenniswerkplaatsen, adviesbureaus, zorgaanbieders, en onderwijs.

Wat is ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid?

Bij Netwerk Beter Samen verstaan we onder een ervaringsdeskundige iemand die op basis van persoonlijke en collectieve ervaringskennis in staat is deze kennis, in welke vorm dan ook, door te geven aan anderen.

Veelgestelde vragen

Goed geïnformeerde ouders in jouw gemeente

Als je je tot ouders richt is het belangrijk je bewust te zijn wat taal doet. Oudervriendelijk communiceren helpt daarbij.  Hoe je dat doet lees je in de brochure Taal doet ertoe!

Praktijkvoorbeelden van samenwerkingen met ervaringsdeskundigen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Neem contact op voor een verkennend gesprek

Ervaringen

Actueel voor gemeenten

Scroll naar boven