Onze diensten

Ervaringsacademie

De Ervaringsacademie heeft een gevarieerd aanbod van workshops en cursussen voor jongeren, ouders, ervaringsdeskundigen en professionals die samen willen leren en de ondersteuning aan gezinnen willen verbeteren.

Advies & Match

Op zoek naar een ervaringsdeskundige jongere of ouder? Netwerk Beter Samen heeft ervaringsdeskundigen met diverse expertises. Ze zijn inzetbaar voor eenmalige bijeenkomsten, kortdurende en langdurige trajecten.

Community’s

Ontmoeten, inspireren, leren en ontwikkelen zijn de kernwoorden van de communitiy’s van Netwerk Beter Samen. Ervaringsdeskundigen ouders en jongeren komen regelmatig samen in community’s en thematische ontwikkelgroepen.

Projecten

Netwerk Beter Samen heeft projecten in eigen beheer, is partner/participant in projecten van kenniswerkplaatsen, adviesbureaus, zorgorganisaties, gemeenten, expertisenetwerken en onderwijs.

Producten

Brochure
Taal doet ertoe

Met taal kun je maken en breken en zet je de toon voor het verdere contact. Als je je tot ouders richt is het belangrijk je bewust te zijn wat taal doet. Hoe je dat doet lees je in de brochure Taal doet ertoe, geschreven door Janneke van Bockel.

Verslag: Onze wereld staat stil

Netwerk Beter Samen zette in het voorjaar van 2023 een vragenlijst uit om te onderzoeken wat ouders van een kind/jongere met suïcidale gedachten nodig hebben. In het verslag ‘Onze wereld staat stil’ zijn de uitkomsten verwerkt.

Gelijkwaardig samenwerken

Katinka Bruinsma deed onderzoek naar gelijkwaardig partnerschap. Uit gesprekken met meer dan vijfhonderd jongeren en ouders destilleerde ze 12 vragen die helpen in het ervaren van gelijkwaardig partnerschap. De vragen staan op deze handige poster.  

Scroll naar boven