Vragenlijst voor ouders regio Utrecht-West

Hoe kunnen we ouders beter ondersteunen in samenwerking met ervaringsdeskundige ouders? Dat is de vraag van de regio Utrecht-west( gemeentes Woerden, Montfoort, Oudewater, De Ronde Venen en Stichtse Vecht) binnen ons project Ervaringsacademie. Veel ouders zijn zoekende naar goede hulp, voelen zich eenzaam en soms ook onbegrepen en ervaren onvoldoende steun. Daar is dringend aandacht voor nodig.

In een ouderbijeenkomst in Woerden werd duidelijk dat ouders een grote behoefte hebben in goede informatie, steun bij het ouderschap en zoeken naar goede hulp en vooral elkaar willen ontmoeten rond een thema, in het park of bij een oudergroep. ‘Wij kunnen veel leren van andere ouders omdat zij het ook van binnenuit ervaren en dealen met de problemen in de (jeugd)zorg en passend onderwijs.”

Vragenlijst

Netwerk Beter Samen brengt met een vragenlijst breder in kaart wat de wensen van ouders zijn. Waar zij al gebruik van maken en wat zij willen meegeven naar gemeenten over de informatievoorziening, steun en ontmoeten van andere ouders. Dit is een beperkt deel waarmee we een eerste inzicht willen krijgen in wat er al is en wat er nodig is op dit gebied. Deze vragenlijst helpt ons daarbij. We waarderen het zeer als je de tijd neemt de vragenlijst in te vullen én door te sturen naar anderen. 

Plan voor Utrecht-West

Met de resultaten van deze enquête maken we samen met de gemeenten in de regio een plan hoe we ouders verder kunnen versterken wanneer er zorgen en ontwikkelingsmoeilijkheden zijn. Daarin vinden we het belangrijk om te kijken wat er al is en ook wat er nog nodig is. Wanneer er interesse is om verder mee te denken over dit plan dan kunnen ouders ook aanmelden via dit formulier.

Activiteiten in de regio Utrecht-West

In de jeugdzorgregio Utrecht-West werkt Netwerk Beter Samen aan verschillende opdrachten. In Woerden organiseerde Netwerk Beter Samen samen met gemeente een bijeenkomst met ouders die mee willen denken over het zorg- en ondersteuningsbeleid van de gemeente. Met het samenwerkingsverband Passenderwijs werken we aan een plan voor onafhankelijk advies bij het ouder- en jeugdsteunpunt. Verder zijn er diverse activiteiten en cursussen voor ervaringsdeskundigen en ouders de regio Utrecht-west

Scroll to Top