Zo communiceer je oudervriendelijk!

Met taal kun je maken en breken en zet je de toon voor het verdere contact. Met taal kun je vertrouwen winnen, samen optrekken laagdrempelig maken en compassie bevorderen. Als je je tot ouders richt is het belangrijk je bewust te zijn wat taal doet. Maar hoe doe je dat als professional? Wat zeg je wel, wat liever niet en hoe laat je ouders voelen dat je ze begrijpt.

Je leest het in de brochure Taal doet ertoe, geschreven door Janneke van Bockel in opdracht van Netwerk Beter Samen.

Ouderperspectief

Netwerk Beter Samen is een stichting van ervaringsdeskundige ouders, jongeren en professionals. Onze ervaringsdeskundigen hebben persoonlijk ervaren wat wel en niet werkt als er hulp of zorg nodig is. Oudervriendelijk communiceren helpt daarbij. Door ouders serieus te nemen voelen ze zich gehoord en gezien. Dat verbetert de samenwerkingsrelatie. In deze brochure zet Janneke van Bockel een aantal belangrijke principes voor oudervriendelijke communicatie op een rij en nodigt ze je uit om teksten vanuit ouderperspectief te bekijken.

Janneke van Bockel is ouderschapsdeskundige, schrijver en ouder. Ze schrijft, denkt, spreekt en dicht over de psychologie van ouderschap. Het gedachtengoed van Alice van der Pas is daarbij steeds haar vertrekpunt.

Scroll naar boven