Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ouderbijeenkomst gemeente Woerden

6 juni @ 19:30 21:30 CEST

Jouw ervaring is belangrijk!

In gemeente Woerden vinden we het belangrijk dat elk kind kan ontwikkelen en meedoen op school, in de buurt en thuis. Dit gaat niet altijd gemakkelijk en soms is er extra hulp en zorg nodig. Ouders hebben hierin een belangrijke rol. Gemeente Woerden is daarom benieuwd hoe ouders de hulpverlening ervaren en of er voldoende mogelijkheden zijn om kinderen en hun ouders goed te helpen? Daarom organiseren we op 6 juni een bijeenkomst voor ouders uit deze gemeente.

Gezinnen met extra hulp en zorg

Met allerlei hulp en zorgvragen in je gezin krijg je te maken met allerlei organisaties. Dit kan kortdurend zijn maar ook lang en/of intensief. Ouders zijn eindverantwoordelijk voor hun kind(eren) en dat maakt kwetsbaar. Je wilt het goed doen en dat lukt niet altijd in de praktijk. Je kunt dan als ouder afhankelijk zijn van allerlei mensen en organisaties op het gebied van extra hulp in het (speciaal) onderwijs, vervoer naar school of dagbesteding, aanpassingen in de kinderopvang, diverse vormen van zorg, ondersteuning thuis of bij de opvoeding en Woerdenwijzer. Voor jonge kinderen ziet dit er ook weer anders uit dan voor de oudere kinderen want bij de laatste groep komen er ook vragen over werk, wonen, dagbesteding, financiën en andere vormen van zorg.

Waarom een ouderbijeenkomst

De gemeente maakt nieuw maatschappelijk beleid voor de komende vier jaar en daar mogen de ervaringen en kennis van ouders niet ontbreken. Het is belangrijk om van ouders te horen wat goed gaat, wat beter kan en hoe zaken ook anders opgelost kunnen worden. De gemeente wil ouders graag meer betrekken bij de ontwikkeling van beleid en we horen graag of je vaker wilt meedenken in de toekomst.

Programma

De bijeenkomst start met een welkom van wethouder Mariëtte Pennarts en een toelichting op het programma. Met een leuke ijsbreker leren we elkaar wat beter kennen. Daarna gaan we aan de slag met een interactief programma in kleine groepjes. Je kunt mij de aanmelding aangeven welke thema’s jij belangrijk vindt zodat we deze ook kunnen bespreken. Aan het eind van de bijeenkomst maken we afspraken over wat we gaan doen met de inbreng, het vervolg en hoe we de deelnemers op de hoogte houden.

Aanmelden en vragen

Je kunt aanmelden via het formulier hieronder. We vragen een aantal gegevens die nodig zijn voor het organiseren van deze bijeenkomst en om de deelnemers te informeren. Het is mogelijk om meerdere personen aan te melden. Heb je vragen of meer informatie nodig? Je kunt mailen naar info@netwerkbetersamen.nl

Algemene informatie

Wanneer: 6 juni 2023

Tijd: 19.30 – 21.30 uur inloop vanaf 19.10 uur

Waar: Gemeentehuis Woerden, Blekerijlaan 14, Woerden

Voor wie: ouders die te maken hebben met extra hulp en zorg in het gezin en wonend in Woerden, Zegveld, Kamerik en Harmelen. (Ouders uit andere gemeenten kunnen niet meedoen)

Je kunt aanmelden tot 6 juni.

Voor meer informatie kun je mailen naar: info@netwerkbetersamen.nl

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door gemeente Woerden en Netwerk Beter Samen.

Logo gemeente Woerden
Gratis