Utrechtse Toegankelijkheidsprijs voor ouderinitiatief

Het ouderinitiatief InContact Bijzonder heeft de Toegankelijkheidsprijs 2023 van de gemeente Utrecht gewonnen. Dit ouderinitiatief slaat een brug tussen ouders met thuiswonende kinderen die intensieve zorg nodig hebben en zorgprofessionals.

Graag zijn Saida en Shirin de schakel tussen ouders met zorgintensieve kinderen en de zorgwereld. Het creëren van begrip, verbinding maken en bruggen bouwen is een missie die hun op het lijf geschreven is. Zij zetten zich in voor een inclusieve samenleving in gemeente Utrecht. Kinderen met een zichtbare en onzichtbare beperking moeten kunnen meedoen in de samenleving.

Met het initiatief InContact Bijzonder brengen zij deskundigheid op het gebied van leven met zorg intensieve kinderen. Deze kennis is breed inzetbaar. Denk aan samenwerkingen met scholen, gemeentes, instellingen en diverse bedrijven die openstaan voor inclusie en verbinding in de maatschappij. In samenwerking met Netwerk Beter Samen organiseren zij de community voor ouders met een intensieve zorgvraag in de wijk Leidsche Rijn. Regelmatig komt deze groep ouders bij elkaar om uit te wisselen, kennis te delen en elkaar te steunen bij hun zorgvragen. Samen optrekken doorbreekt de eenzaamheid en geeft herkenning en erkenning in allerlei thema’s die spelen in hun leven.

Het duo volgde bij Netwerk Beter Samen de basistraining Ervaringsdeskundige ouder. Zij hebben daarna een mooie ontwikkeling gemaakt in wat zij voor andere ouders en een inclusieve samenleving betekenen.

Wethouder op bezoek bij de oudercommunity – Netwerk Beter Samen

Scroll to Top