In verbinding bij suïcidale gedachten

Het hebben van gedachten of suïcidaal gedrag heeft een enorme impact op degene die het betreft en zijn of haar omgeving. De kern van het voorkomen van suïcide is echte verbinding. En dat is vaak moeilijk. Moeilijk voor de professional maar vooral heel erg ingewikkeld voor ouders. Het is enorm pijnlijk en verdrietig als je je kind ziet lijden. Als ouder ervaar je wanhoop en vaak lukt het niet eens om in verbinding met jezelf te blijven. In deze cursus van vier dagdelen krijgen ouders en ervaringsdeskundige jongeren inzicht in de mogelijkheden om in verbinding te blijven.

Leerdoelen en opbrengsten

  • Wat de invloed van stress en overprikkeling is met gevolgen voor je mentale en fysieke welzijn en functioneren.
  • De invloed van trauma op de mentale gezondheid.
  • Verbindende communicatie en wat kun je als omgeving doen.
  • Je leert van ervaringen van een ouder die haar zoon heeft verloren.
  • Door het gesprek met elkaar leer je dit thema bespreekbaar te maken.

Voor wie:

Voor ouders en ervaringsdeskundige jongeren en -ouders die hun ervaring inzetten voor andere jongeren, gezinnen en/of in de hulpverlening.

Het programma voor de vier dagdelen van deze cursus is afwisselend met allereerst ruimte voor een veilige kennismaking, het delen van kennis, ervaringsverhalen en interactieve programma onderdelen. Hierdoor krijgen deelnemers inzicht in wat er nodig is, kennis over stress en het prikkelprofiel. Verder gaat het ook over de link tussen trauma en suïcidaal gedrag. Ook aan bod komen verbindende communicatie en hoe als omgeving om te gaan met de situatie.

Vervolgens is er ruimte voor interactie in groepjes en verder in elke les ruimte voor een kleine creatieve symbolische oefening. Deze cursus wordt voor de tweede keer gegeven en we maken ook ruimte voor thema’s van de deelnemers en kleuren het op maat in.

Marjon Kuipers

Trainer, gedragsanalist, ervaringsdeskundig ouder

Marjon Kuipers is oprichter van de autismeacademie en bekend van Plan B en C. Ze is gespecialiseerd in autisme gerelateerde conflicten, trauma, stress- en emotiemanagement. Marjon is zelf een ervaringsdeskundige ouder en deelt ook haar levenslessen vanuit eigen ervaringen.

Saskia Schipper

Trainer, POH-ggz en ervaringsdeskundig ouder

Saskia Schipper is POHggz in de verslavingszorg en is trainer bij de Autisme Academie. Saskia heeft in de zomer van 2022 haar zoon verloren doordat hij het perspectief op leven is verloren. Deze ervaring is een bron van kennis waarmee ze andere wil helpen in de worsteling van in verbinding blijven.

Aangepaste tarieven voor verschillende doelgroepen

Ervaringsdeskundige jongeren betalen €18,00 inc 21% btw

Ouders betalen €82,50 inc 21% btw

Kun je de kosten niet dragen en wil je graag deelnemen dan kun je contact opnemen via info@netwerkbetersamen.nl om de mogelijkheden te verkennen. Ook voor andere vragen over de cursus of het aanmelden kun je mailen naar info@netwerkbetersamen.nl.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Deze training wordt mede-gefinancierd door de Bovenregionale Expertisenetwerken Utrecht Flevoland.

Je kunt je aanmelden via ons ticketsysteem. We hanteren verschillende tarieven daarvoor (zie tabblad kosten). Mochten de kosten een probleem zijn neem dan contact op. Dan zoeken we samen hoe we via een maatwerkoplossing deelname mogelijk kunnen maken.  

Na aanmelding en betaling via ons ticketsysteem krijg je een  

Flyer cursus volgt

Reviews

Nu aanmelden

Interesse? Hier kun je je direct aanmelden voor de eerstvolgende cursus.

In-company training

Vind je dat collega’s of ervaringsdeskundigen in je organisatie meer moeten weten over In verbinding zijn bij suïcidale klachten? Deze cursus kan ook in-company.

Deel de flyer

Alle informatie over de cursus in een handige flyer die je door kan sturen.

Scroll to Top