Onderzoek samenwerking bij schooluitval

Onderzoek van o.a. de GGD laat zien dat jongeren in de regio Utrecht in toenemende mate prestatiedruk en ongezonde stress ervaren. Uit de verzuimmeldingen en het aantal thuiszitters blijkt dat een deel van de jongeren hierdoor (tijdelijk) niet naar school kunnen. De kenniswerkplaats jeugd en gezin centraal zoekt ouders en jongeren uit de provincie Utrecht die willen meedoen met een onderzoek. Dit onderzoek gaat over de samenwerking met school en hulpverlening bij verzuim en schooluitval.

Uit een onderzoek van de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin Centraal is gebleken dat een goede samenwerking tussen jongeren, ouders en professionals van groot belang is. Dit is zeker van belang wanneer er sprake is van schoolstress, prestatiedruk, schoolverzuim en/of schooluitval. Om deze reden wil de kenniswerkplaats onderzoeken hoe deze samenwerking verloopt, wat succesfactoren zijn en hoe de samenwerking mogelijk verbeterd zou kunnen worden.

Jongeren kunnen meedoen

Heeft je kind weleens hulp of ondersteuning ontvangen voor schoolstress, prestatiedruk, schoolverzuim en/of schoolverzuim? Woon je in de provincie Utrecht? Dan gaan we hierover graag met je in gesprek! Je ervaringen en inzichten zijn van grote waarde voor het onderzoek over schooluitval en verzuim.

Ouders kunnen meedoen

We horen ook graag van jongeren zelf wat hun ervaringen zijn met hulp of ondersteuning bij schoolstress, prestatiedruk, schoolverzuim of schooluitval. Woon je in de regio Utrecht en heb je wel eens hulp gezocht of ontvangen voor een van deze onderwerpen? Dan gaan we hierover graag met jou in gesprek! 

Wat kun je verwachten?

  • Eenmalig (online)interview van ongeveer 1 uur
  • Op een tijdstip en dag dat uitkomt
  • De onderzoekers gaan zorgvuldig om met je gegevens en informatie
  • Als dank voor je deelname ontvang je een cadeaubon

Contact

Je kunt contact opnemen via onderstaand mailadres: RKJGC@hu.nl. Deel dit bericht of de flyer ook gerust met andere ouders zodat we een brede groep ouders en jongeren kunnen betrekken bij dit onderzoek.

Scroll to Top