Nieuwe projectleider ExpEx Utrecht

Samen met ExpEx en het team van Netwerk Beter Samen zijn we blij met de start van Hellen Houterman in de rol van projectleider voor ExpEx Utrecht. Met Hellen hebben we een projectleider met een ruime ervaring in het werk met ervaringsdeskundige jongeren. Haar kracht ligt in verbinding en aanstekelijke enthousiasme waarmee ze mensen aanmoedigt.

Hellen Houterman kun je niet blijer maken dan door haar de kans te geven om samen te werken met jongeren. En die kans krijgt ze bij ExpEx Utrecht. De veerkracht van jongeren om van hun kwetsbaarheid hun kracht te maken; hun drive om persoonlijke ervaringen, en ja ook frustraties, om te zetten in verbetering van kwaliteit, beleid en bejegening; om maatje te zijn voor andere jongeren; dat dwingt respect af. 

Ervaren projectleider

Hellen heeft een ruime ervaring in het werken met ervaringsdeskundige jongeren. Zij heeft zich o.a. ingezet als ondersteuner van jongereninitiatieven, cliëntenraden, coördinator van de verkiezing Jeugd Award en The Bus on Tour. ExpEx is niet nieuw voor Hellen. In Gelderland heeft ze ExpEx leren kennen. En daarvoor heeft ze al de waarde van ervaringskennis gezien en kon ze jongeren daarbij ondersteunen. Hellen ziet ook uitdagingen. Want hoe versterk je de samenwerking met ervaringsdeskundigen en partners? Hoe behoud je de betrokkenheid van alle partijen? Hoe creëer je draagvlak in alle lagen van de organisatie? Hoe blijft de openheid en bereidheid bestaan en is er ruimte om te ervaren en te leren? 

Kennismaking

De kennismakingsronde die Hellen nu langs de partners maakt, mét jongeren, geeft hoop. Hellen is onder de indruk van de openhartigheid van de partners, hun leermomenten en bereidheid om samen op te trekken om ervaringsdeskundigheid een gelijkwaardige positie te geven binnen de eigen organisatie én in de regio. We gaan het samen doen! 

Heb je een vraag voor ExpEx Utrecht of wil je als organisatie meedoen? Je kunt Hellen bereiken via expexutrecht@netwerkbetersamen.nl

Scroll to Top