ExpEx’s jongeren geven workshops

ExpEx Jongeren diploma

Twee jongeren van ExpEx-Utrecht geven op 28 september workshops op de manifestatie Jeugd Centraal georganiseerd door Samen Veilig Midden Nederland (SaVe) en Jeugdbescherming Overijssel. De middag staat in het teken van jongerenparticipatie in de jeugdzorg.

Tijdens deze middag worden er verschillende workshops georganiseerd door (voormalige) jongeren vanuit de jeugdbescherming. De workshops staan in het teken van dans, expressie en creativiteit. Op deze manier nemen zij ons mee in hun verhaal. Het event vindt plaats op Campus Werkspoor in Utrecht.

Samen met een jurist van SaVe verzorgt Fee (ExpEx en student rechten) een ‘juridische workshop’. ExpEx-coördinator Shannon geeft samen met een andere jongere een workshop over Gelijkwaardig samenwerken. 

Premiêre Rauw & Hoop

Op deze dag vindt ook de première plaats van de docu-serie Rauw en Hoop: 6 jongeren, 6 verhalen. Openhartig en eerlijk. Hoe kijken zij terug op hun jeugd en de betrokkenheid van jeugdzorg? Hoe heeft dit hen gevormd tot wie ze nu zijn?

In opdracht van JbOV en Samen Veilig Midden-Nederland is deze docu-serie tot stand gekomen. De jeugdbeschermingsorganisaties hebben de jongeren geworven en zijn verder niet betrokken geweest bij de productie en uiteindelijke resultaten. De jongeren hebben samengewerkt met de filmmaker en de regisseur. Op deze manier is het hun persoonlijke verhaal geworden met een hoopvolle boodschap voor anderen.

Wil je aanwezig zijn op 28 september? Meld je dan hier aan. Er is plek voor 100 deelnemers. Vol=vol dus wees er snel bij.

De trailer van de docu-serie kun je hier alvast bekijken.

Scroll to Top