Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Community ervaringsdeskundigen

3 april @ 09:30 12:30

Op woensdag 3 april organiseert het Netwerk Beter Samen een community-bijeenkomst van ervaringsdeskundigen. Op de bijeenkomst vertelt Experienced Expert Shannon IJkema, zeer actief binnen het Netwerk Beter Samen en binnen ExpEx hoe zij impact maakt als ervaringsdeskundige en wat daarin goed werkt. Deelnemers krijgen alle ruimte om hun vragen te stellen. Je bent van harte welkom! 

Marjan geeft uitleg over intervisie.

Waarom een community?

Het aantal jongeren en ouders die iets gaan doen met hun eigen ervaring voor anderen neemt toe. Op allerlei gebieden zijn ervaringsdeskundigen actief. O.a. bij zorgorganisaties, begeleiden van oudergroepen, in de opleidingen van professionals, oudersteunpunten onderwijs, onderzoek en kennisontwikkeling en er wordt ook op steeds meer plekken meegedacht over beleid en inkoop van zorg. Om verder te ontwikkelen in ervaringsdeskundigheid is het belangrijk om andere ervaringsdeskundigen te ontmoeten.

Je staat er niet alleen voor en het is fijn om vraagstukken met elkaar te bespreken. Door de community krijg je ook meer inzicht in wat andere ervaringsdeskundigen doen. Dat geeft verbinding en mogelijkheden om samen op te trekken waar nodig. Verder krijg je inzicht in ervaringen van andere ouders en jongeren waardoor je ervaringskennis verder groeit. Wij organiseren vier keer per jaar deze community-bijeenkomst.

Programma

Je ben van harte welkom op onze 6e bijeenkomst op 2 februari 2024.

Naast het interview met Shannon IJkema staat het onderwerp gelijkwaardig samenwerken op het programma voor deze bijeenkomst. Wat is gelijkwaardig samenwerken? Wanneer merk je dat er als ervaringsdeskundige ouder of gelijkwaardig met jou wordt samengewerkt? Wat is daar voor nodig? En wat kun je zelf doen om gelijkwaardiger samen te werken met de ander? Hierover gaan we samen aan de slag en je gaat gegarandeerd naar huis met een actiepunt voor jezelf of een nieuwe wijsheid!

Tijdens iedere bijeenkomst is er ook een intervisiemoment. In de community krijg je de kans om anderen met je mee te laten denken over een knelpunt of dilemma waar je als ouder/jongere of ervaringsdeskundige tegenaan loopt. Ook worden vragen en opdrachten vanuit het Netwerk Beter Samen gedeeld.

Trainers

Foto Marjan de Lange

Marjan de Lange

Marjan is adviseur jeugdhulp en docent master orthopedagogiek. Samen met jongeren, ouders en professionals werkt ze aan steeds betere jeugdhulp. Door samen te kijken wat werkt en hoe het beter kan. Door kennis over wat werkt, kennis van professionals en ervaringskennis van ouders en jongeren te benutten. Door samen te onderzoeken, ontwikkelen en uit te testen. Marjan is de projectontwikkelaar voor de community van ervaringsdeskundigen.

Foto: Moniek Slagter

Moniek Slagter

Moniek is socioloog, fotograaf en docent fotografie. Ze is ontwikkelaar van de community van ervaringsdeskundigen en als ervaringsdeskundige ouder actief op het gebied van passend onderwijs, hoogbegaafdheid en schooluitval/psychische klachten en zorg bij niet-passend onderwijs.

Astrid van der Kooij

Astrid van der Kooij

Astrid is zelfstandig programmaleider, projectleider en expert in de sociaal domein. Bij Netwerk Beter Samen is ze projectleider Samen Ontwikkelen. Met steun van ZonMw ontwikkelt ze samen met partners en ervaringsdeskundige ouders en jongeren in de regio een visie over de inzet en professionalisering van ervaringsdeskundigheid. Astrid heeft een dochter met een ernstige meervoudige beperking.

Praktische Informatie

Wanneer: 3 april 2024
Tijd: 9.30 – 12.00 uur
Locatie: Aristo, Brennerbaan 150 in Utrecht
Voor wie: ervaringsdeskundige ouders en -jongeren die met hun ervaring iets (willen) betekenen voor anderen in de provincie Utrecht en Flevoland.

Voor meer informatie kun je de veelgestelde vragen raadplegen of mailen naar Marjan de Lange, Moniek Slagter of Astrid van der Kooij via info@netwerkbetersamen.nl 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door het project ervaringsacademie en financiering vanuit de expertise netwerk jeugd in Utrecht en Flevoland.

Brennerbaan 150
Utrecht, 3524 BN
Bekijk de site van Locatie
Free Voor deelnemers uit provincie Utrecht en Flevoland

Heb je een vraag?

Heb je meer informatie nodig of een vraag? Stuur een mail naar Debby en zij neemt zo snel mogelijk contact op.

Scroll naar boven