Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie: Samenwerken met ervaringsdeskundigen

15 april @ 15:00 16:30

Samenwerken met burgers, ouders, jongeren en ervaringsdeskundigen wordt steeds belangrijker. In steeds meer programma’s, wet- en regelgeving en inkoopvoorwaarden is het samenwerken met ervaringsdeskundigen een must. Er wordt druk gepionierd en je bent als jeugdhulpaanbieder, projectleider en gemeenteambtenaar blij wanneer het je lukt om een ervaringsdeskundige te vinden. Dan begint het echte werk: Hoe werk je samen, wat deel je wel en wat niet en wat mag je verwachten van een ervaringsdeskundige? Wanneer is iemand ervaringsdeskundig en waarin verschilt die van iemand met een eigen ervaring? In deze online inspiratiesessie nemen we je mee in drie praktijkvoorbeelden van een samenwerking met ervaringsdeskundigen. Je kunt nu aanmelden. En leuk wanneer je ook een collega uitnodigt.

Online inspiratiesessie

Samenwerken met ervaringsdeskundigen, van excuustruus naar meerwaarde

Welkom en introductie op het thema door Marjan de Lange

Ervaringsdeskundige jongeren in de jeugdzorg

Sharon werkt in de jeugdzorg als ervaringsdeskundige, deelt haar ervaringen en is ook lid van de ExpEx- community in Utrecht. ExpEx-Utrecht is een project van Netwerk Beter Samen en een samenwerking van veel verschillende organisaties. Hellen Houterman, projectleider ExpEx vertelt over de samenwerking.

Het collectief van ervaringen laat zien wat echt nodig is

In 2023 heeft Netwerk Beter Samen een collectief van ervaringen opgehaald bij ouders die te maken hebben (gehad) met suïcidaal gedrag bij hun kind. Tilly van Uffelen, projectontwikkelaar suiïcidepreventie neemt de deelnemers mee in de uitkomsten en de diverse activiteiten die we ontwikkelen om ouders beter te steunen.  

Beleid maken samen met burgers

Ouders hebben meegedacht over de nieuwe maatschappelijke agenda van gemeente Woerden. Laura Verkerk, beleidsmedewerker gemeente Woerden en Nely Sieffers, directeur Netwerk Beter Samen vertellen over de bijeenkomst, opbrengsten en de samenwerking tussen de gemeente en Netwerk Beter Samen. 

Afsluiting 

Inspirators

Hellen Houterman

Hellen Houterman

Hellen heeft een ruime ervaring in het werken met ervaringsdeskundige jongeren. Zij heeft zich onder andere ingezet als ondersteuner van jongereninitiatieven, cliëntenraden, coördinator van de verkiezing Jeugd Award en The Bus on Tour. Hellen is de projectleider van ExpEx-Utrecht, een project waarin samenwerkingspartners en de jongeren van ExpEx samenwerken voor betere jeugdzorg.

Laura Verkerk

Laura Verkerk

Laura is senior beleidsadviseur jeugdhulp in gemeente Woerden. Beleid maken samen met inwoners gaf een nieuw perspectief met een rijke opbrengst. Laura deelt in deze inspiratiesessie haar ervaringen.

Foto Marjan de Lange

Marjan de Lange

Marjan is adviseur jeugdhulp en docent master orthopedagogiek. Samen met jongeren, ouders en professionals werkt ze aan steeds betere jeugdhulp. Door samen te kijken wat werkt en hoe het beter kan. Door kennis over wat werkt, kennis van professionals en ervaringskennis van ouders en jongeren te benutten. Door samen te onderzoeken, ontwikkelen en uit te testen. Marjan is de projectontwikkelaar voor de community van ervaringsdeskundigen en voorzitter van deze bijeenkomst.

Foto van Nely Sieffers

Nely Sieffers

Nely is ervaringsdeskundige adviseur en directeur van Netwerk Beter Samen en heeft een ruime ervaring in de inzet van ervaringsdeskundigheid en gelijkwaardige samenwerking. In deze bijeenkomst deelt Nely over de samenwerking met gemeente Woerden en hoe ouders hebben meegedacht over het lokale jeugdbeleid. Samen bruggen bouwen tussen mensen.

Tilly van Uffelen

Tilly van Uffelen

Tilly heeft een achtergrond in de journalistiek en werkt als zelfstandig tekstschrijver. Als pleegmoeder weet ze wat wél (nabijheid) en niet goed (opsluiten) werkt. Schreef met Peter Dijkshoorn het boekje Jij hebt de sleutel, naar humane jeugdzorg zonder separeren. Naast de communicatie is Tilly projectontwikkelaar Ouders samen wijzer bij suïcidaliteit.

Sharon van Noppen -Weststrate

Sharon van Noppen – Weststrate

ISharon werkt in de jeugdzorg als ervaringsdeskundige, deelt haar ervaringen en is ook lid van de ExpEx- community in Utrecht. ExpEx-Utrecht is een project van Netwerk Beter Samen en een samenwerking van veel verschillende organisaties.

Praktische Informatie

Wanneer: 15 april 2024 
Tijd: 15.00 – 16.30 uur, vanaf 14.50 uur inloggen 
Locatie: Online via teams
Voor wie: Beleidsmedewerkers, projectleiders, programmamanagers, onderzoekers, ervaringsdeskundige ouders en -jongeren

Voor meer informatie kun je de veelgestelde vragen raadplegen of mailen naar via info@netwerkbetersamen.nl 

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt vanuit het project Ervaringsacademie door:

Logo Bovenregionale Samenwerking Jeugd

Aanmelden

Via de knop hieronder kun je aanmelden voor het webinar. We werken via het programma teams. Na aanmelding ontvang je een mail met informatie, bewaar deze goed want met de link in deze mail krijg je toegang tot het webinar.

Free

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt vanuit het project Ervaringsacademie door:

Logo Bovenregionale Samenwerking Jeugd

Heb je een vraag?

Heb je meer informatie nodig of een vraag? Stuur een mail naar Debby en zij neemt zo snel mogelijk contact op.

Scroll naar boven