Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schooluitval, wat kun je wel?

5 maart @ 19:30 21:00

Wij nodigen ouders en professionals van harte uit om deel te nemen aan een boeiende inspiratiesessie, waarin we samen dieper ingaan op de uitdagingen rondom schooluitval en gezamenlijk werken aan positieve veranderingen.

Schooluitval, om verschillende redenen zoals ziekte, schoolstress en motivatieproblemen, raakt velen van ons. Vooral bij kinderen met psychische problemen, disharmonische profielen, chronische aandoeningen of (hoog)begaafdheid wordt schooluitval regelmatig problematisch. Het inhalen van gemiste lessen en toetsen wordt steeds lastiger en het zelfvertrouwen kan beschadigd raken. Maar hoe gaan we hiermee om? In deze inspiratiesessie krijgen deelnemers inzicht in hoe het ook anders kan.

Foto inspiratiesessie schooluitval

Aanmelden

Je kunt hier aanmelden voor de online inspiratiesessie. Deze bijeenkomst is kosteloos en wordt mogelijk gemaakt door de Bovenregionale Expertise Netwerken in Utrecht en Flevoland.

Samen voor onze kinderen

Ontdek de kracht van verbinding en inspiratie in onze bijeenkomst over schooluitval! Als ouder of professional ben je niet alleen in de uitdagingen die je tegenkomt. Onze inspiratiesessie biedt een waardevolle kans om te leren van anderen die soortgelijke reizen maken, om te ontdekken dat je niet alleen bent in dit proces.

Samen gaan we verder dan de traditionele kaders en verbreden we onze normen. Ontdek de vele manieren waarop ouders en professionals omgaan met schooluitval, en laat je eigen perspectief groeien. Het is niet alleen een ontmoeting, maar een transformerende ervaring die je zal helpen anders te kijken naar de ontwikkeling van kinderen en de mogelijkheden die voor ons liggen.

Deze inspiratiesessie biedt ook inzicht in het opbouwen van een sterke samenwerking. Leer hoe je effectief kunt samenwerken met scholen, professionals en ouders om de beste ondersteuning te bieden voor de ontwikkeling van kinderen. Schrijf je vandaag in en ontdek een wereld van mogelijkheden, waarin we samen groeien, leren en elkaar steunen. Samen kunnen we het verschil maken en een positieve impact hebben op de toekomst van onze kinderen.

Interactief programma

Maak deel uit van een interactief programma met inspirerende sprekers waarbij jouw vragen en ervaringen centraal staan. Via polls krijg je niet alleen inzicht in de ervaringen van de inspirators, maar ook in die van mededeelnemers. Jouw perspectief is waardevol en kan bijdragen aan een breder inzicht en begrip van schooluitval.

Programma (binnenkort meer informatie)

Inspirators

Foto: Moniek Slagter

Moniek Slagter

Moniek is socioloog, fotograaf en docent fotografie. Ze is als ervaringsdeskundig ouder actief op het gebied van passend onderwijs, hoogbegaafdheid en schooluitval/psychische klachten en zorg bij niet-passend onderwijs. Moniek is o.a. actief voor het jeugd- en oudersteunpunt Samenwijs.

Frederik Bullens

Frederik Bullens

Frederik werkt aan een participatief actieonderzoek over thuiszitters in Utrecht. Hierdoor bouwt hij samen met anderen aan een nieuw ecosysteem voor schooluitvallers. In het dagelijks leven is hij werkzaam als orthopedagoog en systeemtherapeut bij Spoor 030. Verder is Frederik een ervaringsrijke ouder op het gebied van schooluitval.

Wilma Manuels

Wilma Manuels

Wilma Manuels werkt als ervaringsdeskundige ouder bij een Utrechtse jeugdzorgorganisatie. De samenwerking in een driehoek ouders, school en hulpverlening is voor haar een belangrijk aandachtspunt in haar werk. Dit heeft Wilma ook ontdekt in haar ervaringen met haar eigen kinderen.

Nely Sieffers

Nely Sieffers

Nely is de directeur van Netwerk Beter Samen en heeft een ruime ervaring met schooluitval bij haar eigen kinderen. Ontwikkelingskansen creëren voor unieke kinderen heeft haar passie en dat kan alleen samen met ouders, jongeren, hulpverleners, scholen, gemeenten en andere betrokkenen. Ze is o.a. betrokken bij het onderzoek Mentaal Kapitaal en actief geweest als lid van de ondersteuningsplan raad en een schoolbestuur. 

Praktische Informatie

Hoe deel te nemen

Meld je hier aan voor onze online inspiratiesessie en laat je inspireren door de verhalen, kennis en inzichten die worden gedeeld. We willen dat deze sessie niet alleen informatief is, maar ook een platform biedt voor een rijke uitwisseling van ideeën en ervaringen.

Webinar

Na aanmelding ontvang je een mail met informatie een een link voor het webinar in teams. Je kunt 5 maart vanaf 19.20 uur inloggen en om 19.30 uur start het programma. Rond 21 uur ronden we het programma af en kun je de online omgeving verlaten.

Heb je een vraag?

Heb je meer informatie nodig of een vraag? Stuur een mail naar Debby en zij neemt zo snel mogelijk contact op.

Scroll to Top