Ezra Sieffers nieuwe bestuurssecretaris Netwerk Beter Samen

Het bestuur van Netwerk Beter Samen heeft versterking gekregen. Sinds 1 juli 2022 is Ezra Sieffers (23) secretaris. Ezra is student, ondernemer en ervaringsdeskundige met een eigen verhaal. “Als jonge ervaringsdeskundige ga ik mij voornamelijk inzetten voor het jongerenperspectief in de stichting.” 

Ezra (23) studeert Sport Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij werkt daarnaast als zelfstandig ondernemer. Ezra helpt jongeren met een afstand tot de de arbeidsmarkt bij het behalen van hun doelen door middel van begeleiding en sport.

Thuiszitter

Ezra is ervaringsdeskundige. “Tijdens mijn middelbare schoolperiode ben ik door een chronische slaapstoornis depressief geworden. Daardoor ben ik uiteindelijk uit het onderwijssysteem gevallen en thuiszitter geworden, met alle gevolgen van dien. Ik kreeg problemen met leerplicht, bleef zitten en had geen zelfvertrouwen meer. De begeleiding die ik kreeg sloot niet aan bij wat ik nodig had. Veel dingen die mij in mijn kwetsbaarste periode hadden moeten helpen, werkten juist tegen mij. Het had naar mijn mening anders gekund, onder andere door gebruik te maken van ervaringskennis.

Ervaringsdeskundigheid

“Als jonge ervaringsdeskundige ga ik mij binnen het bestuur van Netwerk Beter Samen voornamelijk inzetten voor het jongerenperspectief. Ik werk graag op strategisch niveau om organisaties op te bouwen en processen te verbeteren en kijk ernaar uit om dit met Netwerk Beter Samen te doen. Ervaringsdeskundige jongeren, ouders en professionals hebben een verhaal en stem die gehoord moet worden en ik help Netwerk Beter Samen graag bij deze missie. In de praktijk zie ik namelijk hoe bijvoorbeeld mijn verhaal andere jongeren kan helpen. Daarom verdient de kracht van ervaringen van jongeren een groter podium in het sociaal domein.”

Scroll to Top