Jeugd Centraal met ExpEx’s Fee en Mirthe in actie

ExpEx Fee in actie bij Jeugd Centraal

De Utrechtse ExpEx-jongeren Fee en Mirthe waren allebei zichtbaar op het evenement Jeugd Centraal, georganiseerd door Samen-Veilig Midden Nederland en Jeugdbescherming Overijssel.

Fee gaf een workshop over de rechten van jongeren die in de jeugdzorg verblijven. “Ik vond het leuk om deze workshop te geven tijdens Jeugd centraal, omdat ik mijn ervaringskennis kon combineren met de juridische kennis van mijn studie. Mijn doel was om duidelijk te maken dat jongeren niet weten wat hun rechten zijn en waarom dit problematisch is. Hulpverleners hebben de ideale positie om jongeren uit te leggen wat hun rechten zijn, maar zijn zich hier niet bewust van en doen dit vaak ook niet. Gedurende de workshop realiseerden de hulpverleners zich steeds meer dat zij invloed hebben op wat jongeren weten over hun rechten, dus volgens mij is het gelukt om deze boodschap over te brengen!”

Mirthe is te zien in de derde aflevering van de documentaire-serie Rauw en Hoop. Haar boodschap? “Kijk door de ogen van een kind”.

Heb je ook interesse in een workshop met ervaringsdeskundige jongeren en/of ouders? We hebben diverse workshops die we kunnen uitvoeren tijdens een symposium of congres. Verder is het ook mogelijk om een thema op maat uit te werken. Je kunt contact opnemen om de mogelijkheden te verkennen.

Scroll to Top