ExpEx Utrecht gaat van start

Wil je een hoopverlener worden voor andere jongeren? Sluit je dan aan bij ExpEx Utrecht. ExpEx zijn jongeren met een rugzak vol ervaringen. Denk aan jeugdzorg, GGZ, dak- en thuisloosheid, jeugddetentie of problemen thuis. Deze ervaringen zetten zij in om de hulpverlening aan jongeren in de provincie Utrecht te verbeteren.

We zoeken jongeren tussen de 17 en 30 jaar uit de provincie Utrecht met ervaring op het gebied van onder andere jeugdhulp, verslaving, pesten, (v)echtscheiding, jong ouderschap of langdurig thuiszitten. Ben jij gemotiveerd om jouw kennis in te zetten voor het verbeteren van de situatie van andere jongeren? In september 2022 start een training tot ExpEx ervaringsdeskundige in Utrecht.

De training bestaat uit twaalf bijeenkomsten van drie uur en loopt van september t/m december 2022. De training is kosteloos.

Je gaat deel uitmaken van een groep jongeren die elkaar begrijpt, stimuleert en inspireert. Na de cursus ben je als ExpEx ervaringsdeskundige inzetbaar als hoopverlener voor andere jongeren als maatje, of als adviseur voor bijvoorbeeld hulpverleners en gemeenten. Voor jouw inzet als ervaringsdeskundige krijg je een vergoeding.

Ben of ken jij deze nieuwe toekomstige ExpEx? Laat het ons weten! Neem contact op Wietske: 06-83967482 of mail naar expexutrecht@netwerkbetersamen.nl

Je kunt je hier direct aanmelden

ExpEx Utrecht is ontstaan op initiatief van Youké, Samen Veilig Midden Nederland en ExpEx. Samen met diverse andere zorgorganisaties, Hogeschool Utrecht en Netwerk Beter Samen is er een plan ontwikkeld om ExpEx Utrecht te starten. ExpEx Utrecht wordt uitgevoerd door Stichting Netwerk Beter Samen en gesteund en gefinancierd door diverse hulporganisaties in de provincie Utrecht.

Informatie over de basistraining van ExpEx.

Bekijk het filmpje van ExpEx Flevoland voor meer inspiratie

Of lees het interview met Shannon: zij volgde de training in Flevoland en wordt nu co-trainer van de groep in Utrecht.

Scroll naar boven