Ervaringsdeskundige ouders kunnen meedoen

Er wordt voor de gezinsprofessionals in de basiszorg (o.a wijkteam en schoolmaatschappelijk werk) een nieuwe keuzehulp ontwikkeld. Deze keuzehulp is gericht op het samen met ouders en kinderen bespreken en het samen komen tot een beslissing voor inzet van effectieve hulp. Netwerk Beter Samen zoekt vijf ouders die ruime ervaring hebben met de basiszorg en willen meedenken met de ontwikkeling van de keuzehulp.

Deze keuzehulp wordt ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam (UvA), het Nederlands Jeugdinstituut, PI Research en Jeugdhulp Advies & Ontwikkeling. Verschillende perspectieven denken mee over de ontwikkeling van deze keuzehulp. o.a. wetenschappelijke experts, ouders, jongeren en uitvoerende professionals.

De eerste ontwikkelronde is bijna afgerond. Er is nu op basis van de eerste ronde een eerste conceptversie voor het gesprek met ouders ontwikkeld. Deze versie willen de ontwikkelaars graag doorontwikkelen met ouders samen. Daarbij zouden ze stil willen staan bij vragen zoals: 

  • Welke vragen moeten we juist wel of niet stellen? 
  • Welke onderwerpen moeten altijd aan de orde komen? 
  • Wat is een handige volgorde om de onderwerpen te bespreken?
  • Voert de hulpverlener het gesprek met ouders en jongere samen of juist apart? 

Doe jij mee?

Netwerk Beter Samen zoekt vijf ouders die ruime ervaring hebben met de basiszorg en willen meedenken met de ontwikkeling van de keuzehulp. Deze ervaringsdeskundigen nemen deel aan drie ontwikkelgesprekken en tussen de bijeenkomsten door wordt er meegelezen in diverse documenten.

Wanneer: periode april – juni 2022
Waar: centraal in het land
Waardering: vacatieregeling
Wie: vijf ervaringsdeskundige ouders met diverse ervaringen met de basiszorg, diverse achtergronden en breder kunnen meedenken dan alleen hun eigen ervaring.

Interesse en/of vragen? Je kunt een mail met motivatie sturen naar Nely Sieffers (nely@netwerkbetersamen.nl) en zij neemt contact op over het vervolgproces.

Update: Deze vacature is ingevuld!

Scroll naar boven