Basistraining ervaringsdeskundige ouders in Brabant en Zeeland

In september start de basistraining voor ervaringsdeskundige ouders in de regio Brabant en Zeeland. Het Bovenregionaal expertise netwerk jeugd en het Ze-Bra netwerk van ouders en jongeren in deze regio hebben deze opdracht verstrekt aan Netwerk Beter Samen. Ouders uit deze provincies kunnen nu aanmelden. 

De basistraining is voor ouders met eigen ervaring die iets willen betekenen voor anderen. In de training leren ouders hoe ze hun eigen ervaring kunnen omzetten naar ervaringskennis met o.a. reflectie op eigen ervaringen en een collectief van ervaringen. Verder krijgen zij een basis van vaardigheden om hun ervaringskennis in te zetten in verschillende werkgebieden binnen de hulp voor jeugd en gezin in onder andere complexe situaties. Er is een extra module toegevoegd over de inzet van ervaringsdeskundigheid bij de regionale expertteams zodat deelnemers hiervoor inzetbaar zijn.

“Uitstekende basistraining voor ouders die iets willen doen met hun ervaringen in de jeugdhulp of in vastgelopen onderwijssituaties. In de bijeenkomsten krijg je een goed onderbouwde kennis en achtergrond, werk je aan je eigen profiel en krijg je de kans te ontdekken wat bij je past.”
Deelnemer basistraining

Ben jij, of weet jij, een ouder die graag wil deelnemen? Meld je dan aan voor een kort informatiegesprek over de training, zodat je met de informatie een goede keuze kan maken of dit iets voor je is. Dat kan door een mail te sturen naar contact@zebra-netwerk.nl. De training is van 10 tot 16 uur op maandagen: 19 september, 3 en 10 oktober en 7 november.

Scroll to Top