Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Community ervaringsdeskundigen

20 september @ 09:30 12:30 CEST

Samen ontwikkelen in de community

Hoe mooi is het om in de regio Utrecht/Flevoland je ervaringen in te zetten en zo bij te dragen om het pad voor andere ouders en jongeren in de jeugdhulp beter of makkelijker te maken! Daarbij heb je misschien wel behoefte aan uitwisseling met andere ervaringsdeskundige ouders en -jongeren. Om van elkaar te leren, elkaar te steunen of te kijken hoe je bepaalde situaties het beste aan kunt pakken. Je bent welkom bij de community van ervaringsdeskundigen.

Programma community bijeenkomst

Je ben van harte welkom op onze 4e bijeenkomst op woensdag 20 september 2023.

Wat gaan we doen?

  • Het nieuwe seizoen van het Netwerk Beter Samen 
  • Interview met Wilma over haar werk als ervaringsdeskundige bij Youke.
  • Samen formuleren we kernboodschappen voor het onderwijs op basis onze eigen ervaring. Deze kernboodschappen nemen we mee in de onderwijsprojecten van het Netwerk Beter Samen en kan ieder natuurlijk in zijn eigen werk als ervaringsdeskundige benutten.
  • Intervisie in kleine groepen om vraagstukken van ervaringsdeskundigen te bespreken.
  • Nieuwe opdrachten voor ervaringsdeskundigen

Deze bijeenkomst is voor ervaringsdeskundige jongeren, jongvolwassenen (tot 30 jaar) en ouders die actief zijn of willen worden in de provincie Utrecht en Flevoland.

Waarom een community?

Het aantal jongeren en ouders die iets gaan doen met hun eigen ervaring voor anderen neemt toe. Op allerlei gebieden zijn ervaringsdeskundigen actief. O.a. bij zorgorganisaties, begeleiden van oudergroepen, in de opleidingen van professionals, oudersteunpunten onderwijs, onderzoek en kennisontwikkeling en er wordt ook op steeds meer plekken meegedacht over beleid en inkoop van zorg. Om verder te ontwikkelen in ervaringsdeskundigheid is het belangrijk om andere ervaringsdeskundigen te ontmoeten. Je staat er niet alleen voor en het is fijn om vraagstukken met elkaar te bespreken. Door de community krijg je ook meer inzicht in wat andere ervaringsdeskundigen doen. Dat geeft verbinding en mogelijkheden om samen op te trekken waar nodig. Verder krijg je inzicht in ervaringen van andere ouders en jongeren waardoor je ervaringskennis verder groeit.

Aanmelden

Je kunt aanmelden via het formulier (RSVP) hieronder. Kom je voor het eerst dan krijg je nog een mail met wat extra vragen om te beantwoorden. We hopen natuurlijk dat je aanwezig bent en mocht dat niet mogelijk zijn dan ontvangen we graag een afmelding via de RSVP op deze pagina met de knop ik kom niet.

Foto: community

Algemene informatie

Wanneer: 20 september 2023

Tijd: 9.30 – 12.30 uur

Locatie: The Colour Kitchen Zuilen in Utrecht

Voor wie: ervaringsdeskundige ouders en -jongeren die met hun ervaring iets (willen) betekenen voor anderen in de provincie Utrecht en Flevoland. 

Voor meer informatie kun je de veelgestelde vragen raadplegen of mailen naar Marjan de Lange via info@netwerkbetersamen.nl 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door het project ervaringsacademie en financiering vanuit de expertise netwerk jeugd in Utrecht en Flevoland en ZonMw voor de themagroepen Onderwijs en zorg. 

Logo bovenregionale samenwerking jeugd Utrecht-Flevoland

Dit project 07420132210017 wordt mogelijk gemaakt door:

Logo; ZonMw
Gratis