Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Webinar voor professionals

12 november @ 12:30 13:30

Ouders en professionals als bondgenoot bij suïcidepreventie

Hoe help je ouders overeind te blijven 

De website mijnkindwildood.nl is begin september gelanceerd. De site is een initiatief door en voor ouders. Het idee daarvoor ontstond omdat we te vaak horen dat ouders goede hulp en ondersteuning voor henzelf missen/gemist hebben als een kind worstelt met suïcidaliteit.

In dit gratis webinar kun je als professional kennismaken met de makers. Zij nemen je mee in de belevingswereld van ouders die hiermee te maken hebben en de noodzaak van goede ondersteuning. De wereld van ouders staat op zijn kop als hun kind de moed om te leven kwijtraakt. Logisch dat dan alle aandacht naar hulp voor het kind gaat. Maar hoe je daarbij als ouder overeind blijft is nog niet eenvoudig. Deze website helpt ouders met goede informatie en ervaringskennis.

Het webinar is onder andere bedoeld voor hulpverleners in het sociaal domein, jeugdzorg en GGZ, huisartsen, praktijkondersteuners en wijkteammedewerkers. We wisselen uit hoe je deze site kunt inzetten in je werk en bespreken hoe ouders en professionals samen bondgenoot kunnen zijn als een kind of jongvolwassene niet meer weet hoe te leven.

Het webinar wordt in samenwerking met 113 georganiseerd.

Online inspiratiesessie

Programma (onder voorbehoud)

  • Welkom en introductie
  • Waarom steun aan ouders belangrijk is 
  • Ruimte voor vragen van deelnemers 
  • Gedicht  
  • Samenwerken met ouders   
  • Hoe kun je als professional deze website gebruiken  

Sprekers

Janneke van Bockel

Janneke van Bockel

Janneke van Bockel is ouderschapsdeskundige en eigenaar van MetaMama. “Ik schrijf, spreek en denk over de psychologie van het ouderschap.” Bij Netwerk Beter Samen is zij een van de trainers bij de basistraining ervaringsdeskundige ouder. Ze heeft twee dochters, van wie de jongste ernstige depressies heeft (gehad) die hebben geleid tot suïcidaliteit, automutilatie en verslaving. “Als schrijver zoek ik steeds hoe ik bruggen kan slaan tussen theorie en praktijk. Fijn om op deze manier een bijdrage te leveren aan mijnkindwildood.nl.” 

Jess van de Griend

Jess van de Griend

Jess van de Griend heeft een achtergrond in communicatie en is initiatiefnemer van mijnkindwildood.nl. Jess is moeder van twee kinderen, van wie de oudste in 2020/21 kampte met een ernstige depressie en suïcidaliteit. Door de intensiteit van de zorg en alle gevolgen van dien dreigde het gezin in een isolement te raken. “Vanuit een grote behoefte aan verbinding en begrip zocht ik via allerlei wegen naar lotgenoten en ervaringsdeskundige ouders. Maar mijn vraag aan huisarts, POH, buurtteam, Jeugdzorg, GGZ, gemeente, school, mantelzorg- en belangenorganisaties bleef onbeantwoord. Toen en daar besloot ik: als wij hier goed uitkomen, ga ik mij hardmaken dat er iets verandert. Met mij moeten er vele andere ouders zijn die hier tegenaanlopen, maar door de impact, omstandigheden en het taboe onzichtbaar zijn. Dit kan en moet anders.” Het werd haar missie.

Ruthie Werner

Ruthie Werner is klinisch psycholoog/psychotherapeut. Zij is werkzaam bij 113 Zelfmoordpreventie als kwartiermaker Jeugd.

Foto van Nely Sieffers

Nely Sieffers

Nely Sieffers is directeur van Netwerk Beter Samen en zelfstandig adviseur en trainer. Ze heeft uitgebreide ervaring in ouder- en jongerenparticipatie en in samenwerken met ervaringsdeskundigen. Ze zet zich in om de zorg en ontwikkelkansen voor jongeren en hun ouders te verbeteren. In haar werkwijze staat het unieke leven van gezinnen en jongeren centraal. Vanuit haar eigen ervaring als ouder begrijpt Nely de impact wanneer een kind het leven niet meer ziet zitten. Ze benadrukt het belang van goede informatie, steun voor ouders en inzicht in de mogelijkheden om de juiste, vaak eenzame weg te vinden. “Met deze website wil ik ouders graag een steuntje in de rug bieden.” 

Praktische Informatie

Datum: 12 november 2024 van 12.30 tot 13.30 uur
Locatie: Online via teams webinar

Aanmelden

Je kunt via het aanmeldformulier inschrijven voor dit webinar. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging. Om onze mailing goed te ontvangen kun je info@netwerkbetersamen.nl aan je adressenboek toevoegen. Heb je nog vragen dan kun je mailen naar info@netwerkbsamen.nl

Heb je een vraag?

Heb je meer informatie nodig of een vraag? Stuur een mail naar Debby en zij neemt zo snel mogelijk contact op.

Scroll naar boven