Podcast met Kathinka Bruinsma

“Maak mensen weer eigenaar van hun eigen vraag”, vertelt Kathinka Bruinsma, in aflevering 74 van de Professional vanuit je hart Podcast, een serie interviews door Mascha Struijk.

Kathinka heeft een heel groot hart én een fascinatie voor de samenwerking tussen mensen die hulp vragen en professionals. Ze is betrokken bij oudernetwerken in de stad Utrecht, en sinds kort ook reflectiecoach bij Samen Veilig Midden-Nederland.

Wat gebeurt er in die samenwerking, waardoor voelen zowel de ouders, de jongeren, de wijkbewoners als de professionals zich niet altijd gezien en serieus genomen? Wat is de impact van hoe de systeemwereld in elkaar zit? En vooral: wat staat ons te doen, hoe kunnen wij bijdragen?

Het gesprek gaat over lef als kernkwaliteit van professionals, over eigenaarschap van problemen en over gelijkwaardige samenwerking.

In de praktijk blijkt gelijkwaardig samenwerking vaak lastig. Als professional moet je sterk staan om weerstand te bieden tegen wat het systeem van je vraagt. Het gesprek met Kathinka Bruinsma, ook aangesloten bij Netwerk Beter Samen, is te beluisteren via  https://lnkd.in/ddTD7v9