Community

Ontmoeten, inspireren en informeren zijn de drie kernwoorden waar de nieuwe communities inhoud aan geven. Vanuit diverse kanten hebben we de vraag gekregen of we iets kunnen organiseren voor ouders met intensieve hulp- en zorgvragen. Het actieonderzoek onder ervaringsdeskundigen maakte zichtbaar dat ook bij ervaringsdeskundigen behoefte is aan verbinding, kennis en intervisie.

Er wordt gestart met een community voor ouders met een meervoudige zorgvraag en een community voor ervaringsdeskundigen die vooral actief (willen) zijn in de jeugdhulp en jeugdbescherming. Voor de bredere groep ervaringsdeskundigen hebben we een aanvraag voor een subsidie lopen en is het nog even afwachten.

community

Community ervaringsdeskundigen

Bij het werk van ervaringsdeskundigen is het belangrijk dat ze in de praktijk hun werk inhoud geven. Om dit op een goede manier te begeleiden is het belangrijk dat ze kunnen blijven uitwisselen met andere ervaringsdeskundigen, vraagstukken en knelpunten kunnen bespreken. Dit versterkt het overstijgend werken en het inkleuren van hun rol en taak.
Daarom wordt er gestart met een community voor ervaringsdeskundige jongeren en ouders die actief zijn in de regio Utrecht en Flevoland op het gebied van jeugdhulp en jeugdbescherming. In deze community wordt inhoud gegeven aan diverse thema’s, intervisie en het verbinden met elkaar.

Marjan de Lange en Petra Kempe zijn de projectontwikkelaars en wil je hier meer over weten kun je contact opnemen met Marjan.

Deze community wordt mogelijk gemaakt door: Expertise netwerken jeugd in Utrecht en Flevoland.

Foto: community

Aankomende activiteiten community ervaringsdeskundigen

Community ouders met zorgintensieve kind(eren)

Ouders met meervoudige en vaak vastlopende zorgvragen zijn vaak eenzaam in hun zoektocht en kunnen veel steun bij elkaar ervaren. Vanuit diverse kanten is ons gevraagd om iets op te zetten voor deze ouders. In dit jaar ontwikkelen we een community samen met ouders van kinderen met complexe zorgvragen. Dit geeft ook binding met de gezinnen waar we dit voor doen. Ervaringen en vraagstukken die spelen kunnen daardoor ook opgehaald worden bij de ouders en worden besproken met de regio’s.

Kathinka Bruinsma is de projectontwikkelaar van deze community en gestart met de ontwikkeling in Utrecht, wijk Leidsche Rijn. Wil je hier meer over weten of meedoen dan kun je contact opnemen met Kathinka.

Deze community wordt mede mogelijk gemaakt door: Expertise netwerken jeugd in Utrecht en Flevoland.

Foto Saida en Shirin

Aankomende activiteiten community ouders intensieve zorg

Laatste nieuws communities