Kwikstart app voor jongeren

Vanaf nú beschikbaar: de vernieuwde Kwikstart app; Landelijke en lokale informatie voor jongeren slim verzameld op 1 plek!

Jongeren vanaf 18 jaar moeten heel wat zaken zelf regelen. Om hen hierbij te helpen zijn de Kwikstart app en website ontwikkeld. In Kwikstart vinden jongeren alle te regelen zaken op een rijtje. Daarnaast staat er veel informatie in over jeugdzorg, verzekeringen, geldzaken, gezondheid en allerlei praktische tips. De app is compleet vernieuwd en opnieuw gelanceerd.

Kwikstart is een initiatief van Stichting Kinderperspectief. Kwikstart biedt jongeren die volwassen worden informatie die zij nodig hebben. Deze informatie is altijd up to date en de jongeren hebben snel toegang tot de informatie. Dankzij Kwikstart weten jongeren waar zij op moeten letten als ze 18 jaar worden. Ze ervaren minder stress en weten wat ze zelf moeten regelen. De vernieuwde app heeft meer dan 120 artikelen, animatie filmpjes en een interactieve checklist om overzicht te houden in de zaken die geregeld moeten worden. Verder is er ook toegang tot lokale informatie van gemeenten die zijn aangesloten bij deze app.

Sluit ook aan!
Al bijna 100 gemeenten zijn geïnteresseerd en inmiddels hebben 16 gemeenten toegang tot een lokale pagina in Kwikstart, waaronder Leiden en Rotterdam. Deze gemeenten zijn hiermee de koplopers. Het is ook mogelijk voor andere gemeenten om aan te haken. Op deze manier wordt de informatie voor jongeren zowel op landelijk als op lokaal niveau in één app en website verzameld en aangeboden.

Netwerk Beter Samen steunt dit initiatief en roept de gemeenten op om hun lokale pagina te vullen. Het is belangrijk dat jongeren goede informatie hebben om hun eigen zaken te behartigen bij het volwassen worden. Deze app is een aanrader voor jongeren maar ook voor ouders en iedereen die een jongere wil helpen om alles te regelen bij het volwassen worden.

Meer informatie
Lees voor meer informatie over Kwikstart dit artikel of bezoek de website. Aanmelden voor een lokale pagina kan bij Bas Rodijk (brodijk@kinderperspectief.nl)