Kom proeven op de Ervaringsacademie

De Ervaringsacademie treedt met de Proeverij op 12 oktober voor het eerst naar buiten om ouders, jongeren, professionals en andere belangstellenden kennis te laten maken het aanbod. In een livestream kun je proeven aan de workshops en kennismaken met het team van de Ervaringsacademie.

Ben je een professional die werkt in de jeugdzorg, jeugd-ggz, jeugdbescherming of het onderwijs en wil je leren om ervaringskennis van ouders en jongeren beter te benutten?

Ben je een ouder of een jongere die wil leren zijn of haar ervaringskennis in te zetten om de zorg voor gezinnen te verbeteren?

Ben je een ervaringsdeskundige ouder of -jongere in de regio Utrecht of Flevoland, wil je anderen ontmoeten en samenwerken aan verbeteren van de zorg?

Dan is de Ervaringsacademie echt iets voor jou of jouw organisatie!

Samen leren, Samen ontwikkelen, Samen doen

De workshops, trainingen en bijeenkomsten van De Ervaringsacademie worden ontwikkeld en uitgevoerd door ervaren opleiders in samenwerking met ouders en jongeren met ervaring in jeugdhulp en onderwijs. Dit najaar zijn er workshops over stressreductie bij autisme, gelijkwaardig samenwerken en het inzetten van je levensverhaal als startpunt voor behandelen. Tijdens de proeverij kun je daar meer over horen.

Praktische informatie

Datum:  dinsdag 12 oktober 2021 van 13.30 tot 15.00 uur

Locatie: online

Kosten: De Proeverij is gratis

Meer informatie: Je kunt Greet Meesters, programmamanager en het programmateam bereiken via ervaringsacademie@netwerkbetersamen.nl.

Over De Ervaringsacademie

Inzet van ervaringskennis van ouders en jongeren maakt de zorg voor gezinnen beter, ook als het ingewikkeld is. De Ervaringsacademie is opgericht om ervaringskennis beter te benutten. Dat kan als ouders, jongeren en professionals samen leren, samen ontwikkelen en samen doen. De Ervaringsacademie is een project van het expertisenetwerk complexe jeugdhulp.