Wil je weten hoe Carlijn Mol en Jasmijn van Ipkens hun ervaringen inzetten voor het verbeteren van de jeugdzorg en het onderwijs? Meld je dan aan voor de eerste netwerkbijeenkomst van het nieuwe jaar van de Ervaringsacademie.
Jeugdzorgorganisaties, scholen en gemeenten in de regio Utrecht zijn op zoek naar ervaringsdeskundige ouders en jongeren om mee te denken en praten over de ontwikkeling en uitvoering van hun aanbod, de inkoop van zorg of het meewerken aan onderzoek. Steeds meer ouders en jongeren met ervaring in de jeugdzorg en/of het onderwijs willen hun ervaringen hiervoor inzetten, maar zijn soms zoekend hoe dat het beste kan.
De Ervaringsacademie van Netwerk Beter Samen organiseert daarom netwerkbijeenkomsten voor en door ervaringsdeskundige ouders en jongeren in de regio Utrecht en Flevoland. Tijdens deze bijeenkomsten kun je elkaar ontmoeten, inspireren en van elkaar leren.
De eerste netwerkbijeenkomst van 2022 is op 12 januari om 19.30 uur. Carlijn en Jasmijn zijn dan te gast.
Carlijn Mol gebruikt al jarenlang haar eigen ervaringen om de wereld duidelijk te maken dat psychische kwetsbaarheden niet alleen maar kosten of slopen, maar ook uit kunnen monden in creatieve explosies en professionele ontwikkeling. Deskundig door haar ervaring en met passie buigt Carlijn negativiteit onder andere om in beleid, training, video’s en ook muziek. Daarmee draagt Carlijn uit dat mensen met een psychische kwetsbaarheid dus kunnen inspireren en zelfs topprestaties leveren. Dat is namelijk een veel eerlijker en gebalanceerd perspectief. Niet verwonderlijk dat ze leeft onder haar motto: #jemagerzijn
Carlijn werkte eerder als ervaringsdeskundige bij Koos Utrecht en is sinds lid van het programmateam van de Ervaringsacademie.
Jasmijn Ipkens

Jasmijn van Ipkens is ouder van een kind met een licht verstandelijke beperking. Ze merkte steeds meer wat ze fijn vond in de communicatie met school en wat niet. “Ik kon met mijn professionele bril zien dat school een prima gesprek met mij had gevoerd. Toch, op weg naar huis, voelde ik mij als ouder niet plezierig. Hoe kon dat? Ik wist dat het niet verstandig was om te gaan schreeuwen tegen de directeur. Maar toch hoorde ik mijn stem veel te luid door te school galmen. Hoe kon dat?” Jasmijn zet haar ervaringsdeskundigheid op allerlei plaatsen in. Zo is ze actief betrokken bij het Oudersteunpunt van het samenwerkingsverband in de regio Noord-Kennermerland. “En altijd opzoek naar mogelijkheden om gevraagd, en ongevraagd, mijn deskundigheid in te zetten.”