Netwerk Beter Samen van start

Netwerk Beter Samen is een netwerk van ervaringsdeskundigen, betrokken ouders uit Utrecht en Flevoland. Maandag 22 februari is de stichting Netwerk Beter Samen opgericht en zijn de statuten ondertekend bij de notaris.

Vanuit deze stichting zetten we ons in voor betere en samenhangende ondersteuning voor kinderen, jongeren en gezinnen die hulp of zorg nodig hebben. We willen dat ervaringskennis en – deskundigheid beter wordt benut voor kinderen, jongeren en gezinnen die hulp of zorg nodig hebben.

Als ervaringsdeskundige ouders en professional zijn we al langere tijd actief. We zetten ons in bij gemeenten, Veilig Thuis, kennisinstituten en zorgorganisaties zodat gezinnen, ouders en jongeren betere en meer samenhangende ondersteuning krijgen. Ook de regio-ambassadeur cliëntperspectief vanuit het programma Zorg voor Jeugd is aangesloten. Sommige van ons waren eerder georganiseerd in Utrecht West Ouderplatform (www.uwouderplatform.nl), anderen werken zelfstandig als vrijwilliger of professional. Allemaal merkten we dat onze inzet een stap verder zou kunnen komen door een volgende stap in samenwerking.