Workshop Gelijkwaardige samenwerking

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Gelijkwaardige samenwerking

8 november 2021 @ 09:30 11:30

Gelijkwaardig samenwerken lijkt zo simpel, maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe zorg je er als zorgprofessional voor dat het contact met met ouders en jongeren gelijkwaardig is? In deze workshop leer je wat gelijkwaardige samenwerking inhoudt en hoe je het kan toepassen in je eigen situatie.

WAAROM IS EEN GELIJKWAARDIGE SAMENWERKING BELANGRIJK?

Gelijkwaardige samenwerking heb je wanneer je voelt dat de ander met respect omgaat met jou en jouw perspectief. Veel ouders en jongeren die te maken hebben met jeugdhulpmedewerkers of andere zorgprofessionals ervaren het contact tussen hen als ongelijkwaardig. Zij hebben het gevoel dat er niet goed naar hen geluisterd wordt en dat er meer óver hen wordt gepraat dan mét hen. Als er wel op gelijkwaardige basis samengewerkt wordt, bereik je meer. Daarom is het belangrijk dat ouders, jongeren en professionals leren gelijkwaardig samen te werken.

Een gelijkwaardige samenwerking begint met een gesprek waarin ruimte is voor ieders eigen rol en deskundigheid. Waarom doen we dat niet? Dat wil toch iedereen!

Zahra, moeder van 3 kinderen

INHOUD WORKSHOP

In de eerste sessie van twee uur leer je wat gelijkwaardige samenwerking inhoudt en hoe je deze samenwerking concreet kan maken aan de hand van een aantal vragen die je kunt stellen. 

In de tweede sessie reflecteer je met een ervaringsdeskundige ouder en -jongere op de manier waarop je gesprekken voert. Concrete praktijksituaties zijn het uitgangspunt. Je kunt daarnaast maximaal een half uur feedback krijgen op een eigen praktijksituatie in een aparte afspraak.

VOOR WIE?

De workshop is bedoeld voor jongeren en ouders die wonen in de provincie Utrecht of Flevoland en professionals werkzaam in de zorg voor jeugd (in wijkteams, jeugdbescherming, jeugd- en opvoedhulp, jeugd-GGZ, LVB-zorg maar ook werkers in het voorveld als jeugdgezondheidszorg) in provincie Utrecht en Flevoland.

Kathinka Bruinsma

Trainers

De workshop wordt gegeven door Kathinka Bruinsma, reflectiecoach en ontwikkelaar van Hand in Hand, voor een goed gesprek tussen ouders en professionals. Ze doet dat samen met een ervaringsdeskundige ouder en -jongere van de Ervaringsacademie. 

DATA

Je kunt op vier verschillende momenten deelnemen aan deze workshops:

Ronde 1: 8 november en 1 december 2021(Live)

Ronde 2: 11 en 24 januari 2022 (Online)

Ronde 3: 3 en 17 februari 2022 (Live)

Ronde 4: 8 en 23 maart 2022 (Online)

KOSTEN

Er zijn aan deze workshops in het eerste jaar van de ontwikkeling van de Ervaringsacademie geen kosten verbonden. De workshops kunnen ook in-company worden aangeboden.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt aanmelden via het aanmeldformulier. Heb je vragen of wil je meer informatie over een workshop in-company dan kun je contact opnemen via ervaringsacademie@netwerkbetersamen.nl 

Aanmeldformulier workshop: Gelijkwaardige samenwerking (8 nov. en 1 dec. 2021)

Laat dit veld blanco
Deze workshop is alleen voor jongeren en ouders die wonen in de provincie Utrecht en Flevoland en professionals die werken in deze twee provincies.
Meerdere antwoorden mogelijk. De workshop is alleen voor ouders en professionals in de regio Utrecht-Flevoland.