Symposium: Samen sterker in de jeugdhulp

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium: Samen sterker in de jeugdhulp

11 maart 2022 @ 09:00 15:00

Op 11 maart 2022 organiseert de Flevo Academie Jeugd het 5e Flevolandse jeugdzorgsymposium. Centraal tijdens het symposium staat het thema ‘Samen sterker in de jeugdhulp’. Netwerk Beter Samen geeft tijdens dit symposium twee workshops waarbij we de verbinding tussen gezinnen en professionals versterken.

De Flevolandse gemeenten en jeugdhulpaanbieders hebben gezamenlijk uitgesproken dat jeugdhulp samen en dichtbij georganiseerd moet worden. Jeugdhulp moet passen bij het gewone leven en moet eenvoudig en toegankelijk zijn. Om dat te bereiken hebben we elkaar nodig en zullen we meer samen moeten optrekken: gemeenten onderling, lokale teams, jeugdzorg, jeugdigen en ouders, jeugdhulpaanbieders, het expertisenetwerk, welzijnsorganisaties en waar nodig ook andere domeinen. Samen staan we sterker en komen we verder! Tijdens het symposium willen we jullie hiervoor concrete handvatten bieden.

Er is een dynamisch en interactief programma, waarin jongeren en hun ouders, jeugdhulpverleners, wethouders, en verschillende kritische geesten een rol spelen. Het wordt een afwisseling van prikkelende discussies, met elkaar aan de slag en inspirerende sessies.

Verruim je blik met nieuwe inzichten en praktische handvatten en ontmoet vakgenoten, ouders en jongeren in gesprekken en workshops! 

Inspiratiesessie ‘Laat je raken, bedreven in gelijkwaardige samenwerking’

Gelijkwaardig samenwerken is een belangrijke voorspeller voor goede hulp aan gezinnen. In deze inspiratiesessie gaan we in gesprek met elkaar over de vraag hoe je zelf stappen kunt zetten om dat vorm te geven en reiken we kennis en tools aan waar je mee verder kunt. 

Deze inspiratiesessie wordt gegeven door:

  • Kathinka Bruinsma is adviseur gelijkwaardig samenwerken met ouders, ontwikkelaar van Hand in Hand, kernteamlid van het Netwerk Beter Samen.
  • Marjan de Lange is orthopedagoge, zelfstandig adviseur jeugdhulp en ouder met eigen ervaring.
  • Saida El Messaoudi is ervaringsdeskundige ouder en lid van het programmateam van de ervaringsacademie.
  • Shannon IJkema is ervaringsdeskundige jongere en actief voor ExpEx Flevoland en lid van het programmateam van de Ervaringsacademie.

Workshop ‘stressvolle dynamiek in het zorglandschap’

Op welke manier veroorzaakt de huidige organisatie van het zorglandschap stress in gezinnen? En wat doet dat met ouders, jongeren en hulpverleners? Stress belemmert het zoeken naar oplossingen en het zorgen voor maatwerk. Marjon en Maartje breken een lans en vragen aandacht voor stressvermindering bij hulpverleners, ouders en jongeren om zo beter te kunnen samenwerken. Wil je weten hoe? Neem dan deel aan deze workshop. 

Deze workshop wordt gegeven door:

  • Marjon Kuipers is gedragsanalist, trainer en eigenaar van de Plan B Academie.
  • Maartje de Vries is ervaringsdeskundige ouder en programmateamlid Ervaringsacademie van Netwerk Beter Samen.

We hopen je te ontmoeten op dit symposium. Bezoek voor meer informatie over het hele programma de website van het symposium.

Algemene informatie

Wanneer: vrijdag 11 maart 2022

Hoe laat: 9.00-15.00 uur 

Waar: Online

Voor wie: jeugdhulpverleners, beleidsadviseurs, managers, wethouders, welzijnsmedewerkers en medewerkers van de lokale teams en algemene voorzieningen, ervaringsdeskundigen, ouders, jongeren en iedereen die betrokken is bij, of te maken heeft met de jeugdhulp in Flevoland.

Kosten: gratis

Organisator: Flevo Academie Jeugd

Accreditatie: SKJ, NIP en NVO is aangevraagd