Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium jeugdzorg

28 maart @ 19:30 21:30 CEST

Open je ogen voor (gesloten) jeugdzorg

Op 28 maart zal het jaarlijkse Symposium van Versatile plaatsvinden.
Dit Symposium zal in het teken staan van de (gesloten) jeugdzorg. De vraag: Wat voor hulp wordt er geboden in de (gesloten) jeugdzorg en is dit de hulp die de jongeren nodig hebben? hopen wij deze avond te kunnen beantwoorden. Drie sprekers met o.a. Nely Sieffers, onze directeur geven inzicht in dit onderwerp.

Nely Sieffers zal komen spreken over hoe zij zich binnen haar werk inzet voor het verbeteren van de jeugdzorg. Ze is directeur en ervaringsadviseur bij Netwerk Beter Samen; een netwerk van ouders, jongeren, ervaringsdeskundigen en professionals met persoonlijke ervaring in de jeugdhulp, zorg en passend onderwijs. Nely Sieffers heeft een breed netwerk en expertise op het gebied van onderwijs, jeugdhulp, jeugdbescherming, zorg en ondersteuning voor gezinnen. De titel van haar pitch tijdens het symposium: Van systemen naar mensen in de jeugdzorg!

Femke Willemse zal vanuit de organisatie Expex spreken over haar eigen ervaring in de gesloten jeugdzorg. Expex is een organisatie waar getrainde jongeren die zelf ervaringen hebben in de jeugdhulp zich inzetten als maatje van jongeren en/of adviseur van instellingen en overheden. Ze zet zich ook in voor het vergeten kind. Zij zal in het symposium iets vertellen over hoe het gesloten jeugdzorg systeem tot stand is gekomen en verwerkt haar eigen ervaringen in haar verhaal!

Ted Kloosterboer is directeur van Stichting Praat. Stichting Praat doorbreekt het zwijgen over kindermishandeling. Via workshops en publieke acties wil zij kindermishandeling bespreekbaar maken. Ted zal in het symposium over haar eigen geschiedenis en ervaring met jeugdzorg vertellen. Dit gaat ze koppelen aan haar huidige werk met jongeren omtrent kindermishandeling. 

Ook externen zijn welkom bij het symposium!

De inloop voor deze avond is vanaf 19:15 uur en het symposium zal beginnen om 19.30 uur. Het zal plaatsvinden in zaal Paars in het Ruppertgebouw.

Wil je je aanmelden? Leden van Versatile kunnen zich aanmelden via https://lnkd.in/eCRRY8Rs. Ook externen zijn van harte welkom, die kunnen zich aanmelden door te mailen naar sympocie@svversatile.nl. Hopelijk zien we jullie daar!

Foto Nely Sieffers
Foto: Nely Sieffers

Algemene informatie

Datum: 28 maart 2023

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: zaal Paars in het Ruppertgebouw

Organisatie: Studievereniging Versatile

Aanmelden: stuur een mail naar sympocie@svversatile.nl

Dit symposium is mede mogelijk gemaakt door het Universiteitsfonds @stuf.ufonds