Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ontwikkelgroep ervaringsdeskundigen onderwijs-zorg

15 juni @ 09:30 12:00 CEST

We gaan binnen Netwerk Beter Samen een ontwikkelgroep Onderwijs Zorg starten. Motto voor deze ontwikkelgroep is ‘Leren en ontwikkelen voor elk kind!’ In deze groep brengen we ervaringsdeskundige ouders en -jongeren samen die zich (willen) richten op het verbeteren van de samenwerking en samenhang tussen onderwijs, zorg, ouders en jeugd. Hieronder kunnen een groot aantal verschillende vraagstukken en uitdagingen vallen.  

Ouder- en jeugdsteunpunten

Het eerste vraagstuk waar de ontwikkelgroep zich op gaat richten is het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van ouder- en jeugdsteunpunten in de regio. Met als doel deze zo in te richten dat ze de informatie en steun bieden die ouders nodig hebben, en in een vorm die bij ouders aansluit. Er zijn al twee samenwerkingsverbanden in de regio die via NBS hebben gevraagd om de inbreng van ervaringsdeskundigen bij de ontwikkeling van hun ouder- en jeugdsteunpunt. Via de ontwikkelgroep willen we deze inbreng laten groeien. 

Thema’s voor de ontwikkelgroep

Daarnaast is er alle ruimte om zelf onderwerpen aan te dragen. We willen met de ontwikkelgroep:  

  • Ervaringsdeskundigen die zich op vraagstukken rond onderwijs en zorg inzetten een plek bieden om elkaar te treffen, inspireren, samen te werken en ieders deskundigheid te vergroten; 
  • Werken aan inhoudelijke ontwikkeling, met zo mogelijk een gemeenschappelijk perspectief, boodschap of kennisontwikkeling. 
  • Een pool van ervaringsdeskundigen vormen waaronder we vragen van organisaties uit kunnen zetten die te maken hebben met de benodigde samenhang tussen onderwijs, zorg en jeugdhulp. 

Ervaringsdeskundigen willen iets betekenen voor andere ouders en jongeren en zich daarvoor inzetten. Hiervoor is het belangrijk dat je eigen situatie stabiel is en je ruimte hebt om dit te overstijgen. In de eerste bijeenkomst vertellen we ook meer over onze visie op ervaringsdeskundigheid en de mogelijkheden die we bieden.

Aanmelden en vragen over de ontwikkelgroep

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 15 juni, van 9.30 – 12 uur, in Utrecht. Een bijeenkomst met ruimte voor kennismaking en verkenning van de mogelijkheden voor de komende tijd. Je kunt aanmelden via het formulier op deze pagina. Na aanmelding ontvang je een mail en enkele dagen voor 15 juni krijg je een mail met het programma en de locatie. Heb je vragen? Je kunt deze mailen naar info@netwerkbetersamen.nl.

Ontwikkelgroep ervaringsdeskundigen onderwijs-zorg

6 Gaat
8 beschikbaar, Singular: 6 Dagen tot RSVP
Laat weten of je gaat
Kinderen op school

Algemene informatie

Wanneer: 15 juni 2023

Tijd: 9.30 – 12.00 uur

Waar: omgeving Utrecht, locatie volgt.

Voor wie: ervaringsdeskundige ouders en -jongeren uit provincie Utrecht en Flevoland die graag iets willen betekenen voor anderen op het gebied van onderwijs-zorg.

Voor meer informatie kun je mailen naar: info@netwerkbetersamen.nl

Deze bijeenkomst is onderdeel van het project Samen ontwikkelen in Utrecht. Dit project 07420132210017 wordt mogelijk gemaakt door: 

Logo; ZonMw
Gratis