Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Focusgroep ouders prestatiedruk en schooluitval

1 juni @ 18:00 21:00 CEST

Jongeren ervaren in toenemende mate schoolstress en prestatiedruk. Een deel van hen kan hierdoor (tijdelijk) niet naar school, zoals blijkt uit een groeiend aantal verzuimmeldingen en thuiszitters. In sommige gevallen lopen de problemen zo hoog op dat er jeugdhulp nodig is. Het onderzoeksproject Mentaal Kapitaal van de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin Centraal heeft als doel kennis te vergroten omtrent de oorzaken en oplossingsrichtingen voor deze schoolgerelateerde problematiek. In deze kenniswerkplaats wordt samengewerkt met ouders, jongeren, professionals, beleidsmakers, onderzoekers en opleidingen.

Ouders denken mee

Voor het onderzoek ‘Mentaal Kapitaal’ zijn wij benieuwd naar de ervaringen van ouders met kind(eren) die te maken hebben met schoolstress, schoolverzuim en schooluitval. Wat vind je van de hulp die je kind hierbij heeft gehad van school, een hulpverlener of iemand anders uit de omgeving? Hoe verloopt de samenwerking met school en eventuele hulpverlening? Welke oplossingsrichtingen zie je als ouders om schoolverzuim en uitval te voorkomen?

Heb je als ouder te maken met een kind die:

  • Veel druk en/of ongezonde schoolstress ervaart?
  • Het lastig vindt om zich voor school te motiveren? 
  • Of ervaart dat het onderwijs niet passend is?

Wil je meepraten over hoe we de hulp hiervoor kunnen verbeteren? Woon je in de provincie Utrecht en is je kind tussen de 10 – 18 jaar? Dan nodigen we je graag uit voor een eenmalig groepsgesprek op 1 juni 2023 van 18:00 – 21:00 uur bij de Hogeschool Utrecht aan Padualaan 101 in Utrecht. Wij zorgen voor koffie en thee met broodjes. Als dank voor uw bijdrage ontvangt u een cadeaubon van €20,-.

Informatie en aanmelden

Je kunt aanmelden en eventuele vragen invullen in dit online formulier. Je krijgt dan meer informatie. Kom je er niet uit met het online formulier dan kun je ook mailen naar naar rkjgc@hu.nl.

Schoolstress

Algemene informatie

Wanneer: 1 juni 2023

Tijd: 18.00 – 18.30 uur inloop met een broodje van 18.30 – 21.00 uur programma.

Waar: Hogeschool Utrecht, Padualaan 101, Utrecht

Voor wie: ouders uit provincie Utrecht met diverse ervaringen met schoolstress, prestatiedruk, samenwerking hulpverlening en schooluitval.

Voor meer informatie kun je mailen naar: RKJGC@hu.nl

Deze bijeenkomst is onderdeel van het project Mentaal kapitaal van de Regionale kenniswerkplaats jeugd en gezin centraal.

logo kenniswerkplaats jeugd en gezin centraal
Gratis