Onderzoek samenwerking bij schooluitval
Onderzoek van o.a. de GGD laat zien dat jongeren in de regio Utrecht in toenemende mate prestatiedruk en ongezonde stress ervaren. Uit de verzuimmeldingen en het aantal thuiszitters blijkt dat …
Ervaringsnetwerk voor kinderen, jongeren en gezinnen die hulp nodig hebben
Onderzoek van o.a. de GGD laat zien dat jongeren in de regio Utrecht in toenemende mate prestatiedruk en ongezonde stress ervaren. Uit de verzuimmeldingen en het aantal thuiszitters blijkt dat …
Netwerk Beter Samen zoekt ervaringsdeskundige ouders in Flevoland die mee willen denken over een plan om de zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen te verbeteren.
Netwerk Beter Samen brengt voor de gemeentes in Utrecht-West in kaart wat de wensen van ouders zijn, waar zij al gebruik van maken en hoe tevreden ze daarover zijn. Deze vragenlijst helpt daarbij.
Met een subsidie van ZonMw brengt Netwerk Beter Samen ervaringsdeskundige ouders samen die zich in willen zetten voor het verbeteren van de samenhang tussen onderwijs en zorg. De ontwikkeling van onafhankelijke ouder- en jeugdsteunpunten waar ouders en jongeren terecht kunnen met vragen over extra hulp op school, speciaal onderwijs, zorg of jeugdhulp is hoort hierbij. Hoe moeten deze onafhankelijke steunpunten eruit komen te zien? Waar hebben ouders en jongeren echt wat aan? Welke informatie en producten zijn handig? Doel is ook om concrete producten op te leveren die bruikbaar zijn voor ouders, jongeren en de diverse steunpunten.
Netwerk Beter Samen is door de onderwijs-samenwerkingsverbanden Passenderwijs en SterkVO gevraagd mee te denken over de opzet van ouder- en jeugdsteunpunten. Op 11 september komt de ontwikkelgroep onderwijs en zorg van Netwerk Beter Samen opnieuw bij elkaar rond dit onderwerp.
Wilma Manuels werkt zestien uur per week als ervaringsdeskundige ouder bij de Utrechtse jeugdzorgorganisatie Youké. Ze volgde diverse trainingen bij Netwerk Beter Samen en kreeg de smaak te pakken.
De Utrechtse ExpEx laten weer volop van zich horen! Ze werken mee aan een event van SaVe en doen mee aan een docu-serie.
Het hebben van gedachten of suïcidaal gedrag heeft een enorme impact op degene die het betreft en zijn of haar omgeving. De kern van het voorkomen van suïcide is echte verbinding. En dat is vaak moeilijk. Moeilijk voor de professional maar vooral heel erg ingewikkeld voor ouders. Het is enorm pijnlijk en verdrietig als je je kind ziet lijden. Als ouder ervaar je wanhoop en vaak lukt het niet eens om in verbinding met jezelf te blijven. In deze cursus van vier dagdelen krijgen professionals en ouders inzicht in de mogelijkheden om in verbinding te blijven.
Op 21 juni jl. vond de laatste bijeenkomst plaats van de nieuwe cursus ‘In verbinding blijven bij suïcidale gedachten’. Aan de cursus namen zowel ouders als jongeren deel, onder wie …
De jongeren van ExpEx Utrecht zijn vol in beweging en de animo neemt toe. Dat blijkt uit de vele aanvragen die organisaties doen en uit de interesse van jongeren en …
Een blog door Marjan de Lange. Binnen Netwerk Beter Samen werken we graag met alle perspectieven aan tafel. Of we nu training, advies of begeleide intervisie geven of bijdragen aan …