Samen ontwikkelen bij de basistraining ervaringsdeskundige ouders.

Handreiking ervaringsdeskundigen inzetten

Steeds meer organisaties gaan aan de slag met de inzet van ervaringsdeskundigen en daarbij spelen allerlei vraagstukken. Netwerk Beter Samen heeft een bijdrage geleverd aan de nieuwe handreiking die is uitgebracht door het Verwey Jonkerinstituut in samenwerking met platform HOPE. De handreiking geeft inspiratie en tips voor organisaties die vrijwilligers of beroepskrachten met ervaringskennis of -deskundigheid (gaan) inzetten.

Foto Nely Sieffers

Symposium jeugdzorg

Op 28 maart zal het jaarlijkse Symposium van Versatile plaatsvinden.
Dit Symposium zal in het teken staan van de (gesloten) jeugdzorg. De vraag: Wat voor hulp wordt er geboden in de (gesloten) jeugdzorg en is dit de hulp die de jongeren nodig hebben? hopen wij deze avond te kunnen beantwoorden. Drie sprekers met o.a. Nely Sieffers, onze directeur geven inzicht in dit onderwerp.

Ontwikkelgroep ervaringsdeskundigen in overleg

Netwerkavond eetstoornissen

Op 11 april is Netwerk Beter Samen bij de Netwerkavond eetstoornissen voor de provincie Utrecht en Flevoland. Een avond waar zorgverleners en ervaringsdeskundigen elkaar ontmoeten en meegenomen worden in alle ontwikkelingen. Vanuit de ontwikkelgroep ervaringsdeskundigen met ervaringen in hun leven op het gebied van eetstoornissen geven we deze avond een korte presentatie en vertellen we meer over het werk van Netwerk Beter Samen.

Foto Marjon Kuipers in actie als trainer

Cursus: In verbinding zijn bij suïcidale gedachten

Het hebben van gedachten of suïcidaal gedrag heeft een enorme impact op degene die het betreft en zijn of haar omgeving. De kern van het voorkomen van suïcide is echte verbinding. En dat is vaak moeilijk. Moeilijk voor de professional maar vooral heel erg ingewikkeld voor ouders. Het is enorm pijnlijk en verdrietig als je je kind ziet lijden. Als ouder ervaar je wanhoop en vaak lukt het niet eens om in verbinding met jezelf te blijven. In deze cursus van vier dagdelen krijgen professionals en ouders inzicht in de mogelijkheden om in verbinding te blijven.